SUGGERIMENTS PER SANT JORDI

Com cada any, dia 23 d'abril és una diada que celebram de manera especial al nostre institut.  De les diferents activitats en farem ressò aquí els pròxims dies, però per començar voldria deixar aquí alguns suggeriments de lectura per a tots els que soleu anar a comprar algun llibre per Sant Jordi.

De l'autora de l'exitosa novel·la El rossinyol, Kristin Hannah.
Any 1974, Seattle. Els Allbright no viuen bons moments des que el cap de família Ernt Allbright va estar a la guerra de Vietnam. La història fa un gir quan l’Ernt rep en herència una casa i unes terres a Alaska. L’Ernt ho pren com l'oportunitat per començar des de zero. Viure una vida més senzilla allunyats de tot. L'esperança de la Leni, amb tretze anys, que la seva família pugui per fi ser feliç acabarà quan la neu i les hores de llum tot just arribin a sis al dia. Amb la foscor glacial i el cru hivern el caràcter de l’Ernt torna a enfosquir-se. L'alcohol i la violència són protagonistes de nou i una amenaça per a la Leni i la seva mare.
560 pàgines. 
Editorial Amsterdam, en català. Editorial SUMA en castellà

L'Anna Fox viu sola, reclusa a la seva casa de Nova York, sense atrevir-se a sortir-ne. Passa els dies fent xats amb desconeguts, bevent vi (potser més del que caldria), mirant pel·lícules antigues, recordant temps més feliços... i espiant els veïns.
Llavors arriben al barri els Russell: una parella i el seu fill adolescent. Semblen la família perfecta. Fins que una nit, l'Anna veu des de la finestra alguna cosa que no hauria d'haver vist. El seu món es trenca en mil bocins i els seus propis secrets surten a la llum.
Què ha vist? I què s'ha imaginat? Qui és en perill? I qui ho està manipulant tot? En aquest thriller absolutament fascinant, res ni ningú és el que sembla.
Nº 1 al The New York Times
Rosa dels Vents, en català. Grijalbo, en castellà.

Dues vides que es creuen de matinada a través de les xarxes. Aviat donaran el pas següent: una cita a cegues. No obstant, trobar-se amb un desconegut sempre comporta riscos. Perquè tothom amaga secrets… Un cadàver. El cos d’un noi, desfigurat per la violència de la caiguda. Una vida jove arruïnada per sempre, una mort que suscita més preguntes que respostes. 
224 pàgs.
Edebé, en castellà i català. El món de l'Axlin està infestat de monstres. Alguns ataquen als viatgers en els camins, d'altres assetgen els pobles fins que les arrasen completament i d'altres entren a les cases de nit per endur-se els nens mentre dormen.

Axlin és l'escriba del seu poble. L'única que sap llegir i escriure. Per això, ningú del seu voltant comprèn realment la importància de la seva feina. Però ella s'ha proposat investigar tot el possible sobre els monstres i plasmar els seus descobriments en un llibre que pugui servir de guia i de protecció a altres persones. Per aquest motiu decideix anar-se'n amb els quincallaires i començar una ruta per aplegar la saviesa ancestral dels pobles en la seva precària lluita contra els monstres.
512 pàgs. En català i castellà, editorial Montena. 
1r títol de la saga «Guardianes de la Ciudadela».


En River, un noi de disset anys, se sent perdut i desesperat quan la Penny, la seva nòvia, trenca amb ell. Aleshores troba un grup de suport per a adolescents amb diferents addiccions i comença a assistir a les reunions fingint una addicció que no té. De mica en mica, va connectant amb la resta del grup, especialment amb una noia increïble. En River vol dir la veritat, però no pot deixar de mentir. Potser podrà sortir d’aquesta espiral de mentides quan aprengui a dominar la droga més potent de totes: l’amor verdader.  
224 pàgs.
Fanbooks, en català.
Crossbooks, en castellà.Carver Briggs lo tenía todo: una familia guay, le iba bien en el instituto y sus tres amigos eran los mejores del mundo. Amigos de verdad con los que siempre te echas unas risas.
Pero la vida que hasta entonces había conocido se esfumó cuando decidió mandarles un mensaje al móvil. Al cabo de pocos minutos los tres murieron en un accidente.
 Ahora Carver no puede dejar de culparse a sí mismo. Y no es el único. La hermana gemela de Eli lo mira como si fuera un asesino, y el padre de Mars, un conocido juez de renombre, presiona al abogado para que lo culpabilice.
384 pàgs.
En castellà, editorial Montena.

Corre el año 1577. La reina Isabel I ha encarcelado a María I de Escocia, y la madre de Alyce es quemada en la hoguera por brujería. En busca de venganza, Alyce mata al cazador de brujas y huye a Londres, donde es perseguida sin tregua. A medida que descubre su propia magia oscura, poderosas fuerzas políticas se interponen en su camino. Mientras ella se pregunta por qué es tan importante, se ve envuelta en una batalla secreta entre reinas
rivales, el destino de Inglaterra descansando sobre sus hombros …
288 pàgs.
Editorial Roca en castellà.OCTAVO es un soldado de bajo rango del ejército Nahx carente de voz propia, pero sabe cuál es su deber: proteger a su compañera, y dejar que sea ella quien dispare, quien mate a los humanos. RAVEN es una chica de dieciséis años de edad que se encuentra en un campamento de verano cuando ocurre la terrible invasión de los Nahx. Arrojados en un mundo violento y desconocido, Octavo y Raven son presas del odio y el miedo. Pero cuando Raven es gravemente herida, y Octavo
abandona su unidad de asalto, su supervivencia dependerá de la confianza que puedan depositar el uno en el otro.
456 pàgs.
Editat en castellà per Océano Travesía.


Juliet Young siempre ha escrito cartas a su madre.Incluso después de su muerte deja cartas en su tumba.Es la única forma que tiene de seguir en contacto con ella y hacer frente a la pérdida. Declan Murphy es el tipo de chico con el que no te gustaría cruzarte. Tras causar un accidente de tráfico, tiene que cumplir un servicio social en el cementerio mientras trata de escapar de sus demonios. Cuando Declan encuentra una carta al lado de una tumba, la lee y no puede resistir escribir de vuelta. Pronto se ve inmerso en una correspondencia con una desconocida con la que surgirá una conexión inmediata.
416 pàgs.
Editat en castellà per Maeva Young.


La resposta d’en Dídac és contundent: «Si poguéssim triar els nostres pares, jo, la mare, segur que la deixo per a un altre. I el pare, potser també».
Espanta. Però després de viure amb ell, la impotència de trobar-se tot sol, amb la seva germana d’any i mig en una escalada de tensió en què la petita Mafalda lluita entre la vida i la mort, t’acabes solidaritzant amb aquest noi.
240 pàgs.
Editat per EDEBÉ en castellà i català. 


Una chica convencida de no casarse.
Un soldado desesperado por demostrar su valía. Un reino al borde de la guerra.
Con una lengua afilada y un temperamento indisciplinado, Salvia no es precisamente lo que se espera de una dama. Cuando la escolta militar de las damas siente un levantamiento político, Salvia es reclutada por un intrépido militar para infiltrarse en las filas enemigas. Cuanto más descubre como espía, menos segura está de en quién confiar...
La nueva trilogía de fantasía que está triunfando en Estados Unidos.
432 pàgs.
Editat per Alfaguara.


Kellen sabe que necesitará sacarse unos cuantos trucos de la manga si no quiere fracasar en su primer duelo de magos, así que, cuando una misteriosa desconocida llamada Ferius Parfax llega a la ciudad,Kellen es todo oídos. Ferius es una exiliada que vive de su astucia y de las tres barajas de cartas que siempre lleva encima. Aunque quizá ella no pueda enseñarle a recuperar su magia, tiene mucho que contarle a Kellen sobre el resto del mundo y los peligrosos secretos que esconde su propio pueblo.
624 pàgs.
Editat en castellà per RBA Molino.

Comentaris

Entrades populars