dijous, 29 de setembre de 2016

UN MAPA PER NO PERDRE'S DINS MUNDODISCO

Rodant per Internet m'he trobat amb aquesta infografia sobre l'extensa saga fantàstica de Mundodisco, del conegut escriptor Terry Pratchett, mort el març de l'any passat. La pàgina on he trobat la guia és un lloc especiatlitzat en còmics i vídeojocs que es diu La Fancueva.
Per als qui com jo encara no s'han atrevit a encetar aquesta col.lecció, tal vegada pot ser de gran ajuda tenir tots els títols ben ordenats en les diferents sagues, per saber un poc per on començar. També et dóna pistes sobre els diferents títols: si són il.lustrats, si són de relats curts, quins són per a un públic adult i quins són juvenils,etc.


Al llarg de tres dècades Terry Pratchett es va convertir en un dels escriptors més populars en el Regne Unit i admirat per altres escriptors de novel.la fantàstica com Rick Riordan o Neil Gaiman. Autor prolífic, la seva obra consta d'uns setanta llibres i ha estat traduïda a més de d'una trentena d'idiomes. Fins ara s'han venut més de vuitanta milions d'exemplars per tot el món.
La seva sèrie de Mundodisco es va iniciar el 1983 i es va tancar amb La corona del pastor, llibre protagonitzat per la bruixa Tiffany Dolorido i que ha estat publicat recentment per Fantascy).
dissabte, 10 de setembre de 2016

ENCETAM NOU CURS!


Primer capítol
Benvinguts a tots una altra vegada. Començam amb moltes ganes de llegir i esper que algú de vosaltres s'animi a col.laborar en aquest blog. Volia encetar nou curs amb la ressenya d'un llibre que m'ha agradat molt i que estarà d'actualitat perquè el conegut director Juan Antonio Bayona (el recordereu per "El orfanato" o "Lo imposible")la presenta al Festival de San Sebastián.
La història de Connor és commovedora. És un al.lot de tretze anys que està passant uns moments terribles a la vida. La mare té càncer i el tractament que rep és molt agressiu, li provoca vòmits, la deixa sense forces i tampoc sembla prou efectiu.
El pare juga un paper secundari. Des que es va separar de la mare, es va alluyar de Connor. Ara viu a Estats Units, ha format una altra família.

Amb l'àvia materna no hi ha molt bona relació, però estan condemnats a entendre's entre ells perquè són els únics que fan costat a la mare en aquests moments tan durs.
A l'escola tampoc li van bé les coses. Hi ha un grupet de companys de classe que li fan la vida impossible. El fet de tenir la mare malalta li ha donat un protagonisme que ell no volia.
Els malsons no el deixen dormir i per acabar d'arreglar-ho tot, ara se li presenta una espècie de monstre amb aparença de teix gegant i vivent, que el sotja continuament per treure-li la Veritat, el que Connor amaga molt molt en el fons i no vol afrontar.
Patrick Ness va nèixer a Alexandria, Virginia (EUA) el 1971. Actualment viu a Londres. És autor de la trilogia Chaos walking, un èxit de vendes aclamat per la crítica. Ha guanyat nombrosos premis, inclòs el Guardian de narrativa infantil, el Booktrust de narrativa juvenil i el Costa de narrativa infantil.
Informació extreta de l'Editorial Sembra Llibres.