ENCETAM NOU CURS!


Primer capítol
Benvinguts a tots una altra vegada. Començam amb moltes ganes de llegir i esper que algú de vosaltres s'animi a col.laborar en aquest blog. Volia encetar nou curs amb la ressenya d'un llibre que m'ha agradat molt i que estarà d'actualitat perquè el conegut director Juan Antonio Bayona (el recordereu per "El orfanato" o "Lo imposible")la presenta al Festival de San Sebastián.
La història de Connor és commovedora. És un al.lot de tretze anys que està passant uns moments terribles a la vida. La mare té càncer i el tractament que rep és molt agressiu, li provoca vòmits, la deixa sense forces i tampoc sembla prou efectiu.
El pare juga un paper secundari. Des que es va separar de la mare, es va alluyar de Connor. Ara viu a Estats Units, ha format una altra família.

Amb l'àvia materna no hi ha molt bona relació, però estan condemnats a entendre's entre ells perquè són els únics que fan costat a la mare en aquests moments tan durs.
A l'escola tampoc li van bé les coses. Hi ha un grupet de companys de classe que li fan la vida impossible. El fet de tenir la mare malalta li ha donat un protagonisme que ell no volia.
Els malsons no el deixen dormir i per acabar d'arreglar-ho tot, ara se li presenta una espècie de monstre amb aparença de teix gegant i vivent, que el sotja continuament per treure-li la Veritat, el que Connor amaga molt molt en el fons i no vol afrontar.
Patrick Ness va nèixer a Alexandria, Virginia (EUA) el 1971. Actualment viu a Londres. És autor de la trilogia Chaos walking, un èxit de vendes aclamat per la crítica. Ha guanyat nombrosos premis, inclòs el Guardian de narrativa infantil, el Booktrust de narrativa juvenil i el Costa de narrativa infantil.
Informació extreta de l'Editorial Sembra Llibres.
Comentaris

Entrades populars