IMPEDIMENTA I LA NOVEL.LA GRÀFICA


Impedimenta és una petita gran editorial, fundada a Madrid el 2007 per Enrique Redel, que destaca per la cura i el gust amb què edita els seus llibres. Aquesta feina ben feta va ser premiada el 2008 quan va obtenir el Premi Nacional a la millor tasca editorial.  
Alguns la recordaran per ser l'editorial que ha recuperat la figura de l'escriptor japonès Natsume Soseki(la seva edició de Botchan va merèixer el Premi Llibreter 2008). També ha publicat ja en català, com és el  cas de La filla de Robert Poste, d'Stella Gibbons (traduïda per Víctor Obiols), llibre que en castellà ja va per la 21a edició.
Tanmateix avui volia rallar de la seva col.lecció "El chico amarillo", que comté autèntiques joies dins el gènere de novel.la gràfica.
Jo n'he llegit dues: La enciclopedia de la tierra temprana, d'Isabelle Greenberg (Premi British Book Design) i El viaje de Shackleton, de William Grill (Premi New York Times a la millor obra il.lustrada i Menció Especial de la Fira del Llibre de Bolonya 2016). I us les recoman si voleu passar una estona amb una bona història, a la vegada que us deixau emportar per les suggerents imatges que creen els seus autors.


Primer capítol
Primer Capítol en PDF
I el dedicat a la vida de Thoreau va camí de convertir-se en la meva tercera compra. Amb dibuixos d' A. Dan i el text de Maximilien Le Roy.   Escriptor i  pensador, Thoreau és considerat l'autèntic inspirador del concepte de "desobediència civil", des que es va negar a pagar els impostos per considerar que el seu diners aniria destinat a la compra d'armes per a la guerra que mantenia el seu país amb Mèxic. Després de ser empresonat una nit per aquest motiu, va optar per tornar a la vida "salvatge", allunyat de tota civilització, i es va construir una cabana al costat del llac Walden, en una zona agresta i boscosa de Massachusetts.

Primer Capítol

També són fantàstiques les il.lustracions dels seus àlbums, autèntics museus visuals:


Comentaris

Entrades populars