SEMPER VICTORIUS

Amb aquest lema, "Semper Victorius", es coneix l'il.lustre llinatge d'un dels protagonistes de la novel.la Una llama entre cenizas, Elias Veturius, nét del general Quin Veturius. Un lema i una ambientació que ens remonten a la Roma Imperial, encara que l'època no es determini mai en el llibre i que els noms i personatges que apareixen siguin fantàstics, no reals.
Un molt bon llibre dins el gènere de les distopies i del gènere fantàstic, amb la particularitat que la seva ambientació i personatges recorden la Roma dels emperadors. Una lectura molt entrentinguda que mescla aventura, amistat, amor, secrets i lluites per al poder. 

Una llama entre cenizas ens arriba provinent d'Estats Units després de l'espectacular acollida que ha tingut allà entre els lectors( un dels llibres més venuts segons les llistes de The New York Times) i la bona acollida entre la premsa que compara el seu èxit amb Els Jocs de la Fam o Divergent.
S'ha publicat simultàniament en 28 països, i ja té els drets venuts a Paramount Pictures per fer-ne l'adaptació cinematogràfica.


Autora: Sabaa Tahir.
Títol: Una llama entre cenizas.
Títol original: An ember in the ashes. Traducció de Pilar Ramírez Tello.
Ed. Montena, 2015.
448 pàgs.
ISBN: 9788490435496
17'95€- (16'50€ a Círculo de Lectores).
E-book: 8'99€

Primer capítol

RESUM

El llibre està dividit en capítols breus que alternen la visió dels dos personatges centrals de la història: els joves Elias Veturius i Laia.
Elias i Laia estan destinats a trobar-se, un soldat i una esclava, atrets estranyament entre sí, malgrat les diferències, les amenaces i els secrets que tots dos amaguen.

La història està ambientada a Serra, antiga capital de l'Imperi Acadèmic, ara sota el domini dels marcials. Allà, Laia veurà com són brutalment assassinats els seus avis materns amb qui s'havien criat ella i el seu germà gran des que eren uns infants. El germà de Laia, Darin, es considerat un rebel perillós pel govern imperial i empresonat. Laia aconsegueix fugir i davalla a les catacumbes per demanar ajuda a la Resistència, revelant qui van ser els seus pares i com van morir a la presó de Kauf després de ser traicionats per algun membre infiltrat dins la Resistència. La condició que li posen a Laia per ajudar-la a trobar el seu germà és que es faci passar per criada a casa de la temible comandant de Cingle Negre i que espiï per a ells.

L'altra protagonista és Elias Veturius, un jove lluitador pertanyent a l'èlit militar a punt de graduar-se després de 14 anys de ser entrenat a l'Acadèmia Militar del Cingle Negre. Allà els ensenyen a lluitar sense pietat amb el lema "El deure és el primer, fins a la mort". Temuts per tothom, van vestits de negre i amb una màscara de plata que porten com una segona pell, que els fa ser coneguts entre la població pel nom de "màscares". Elias arrossega un passat obscur, abandonat per la mare, una dura comandant de l'exèrcit de l'Emperador, i criat per una tribu del desert, va ser reclutat i conduït a l'Acadèmia quan només tenia 8 anys. Allà ha après a sobreviure i a ocultar els seus vertaders sentiments, el seu despreci per l'Acadèmia i l'Estat Imperial. Vol desertar i fugir del que esperen d'ell, rebutja la violència de les Màscares i el tracte que reben els Acadèmics per part dels Marcials. Tot canvia quan rep la visita de Cain, un dels 14 "àugurs", homes sants, sacerdots d'ulls vermells, immortals, capaços d'endevinar el pensament i preveure el futur, venerats pels marcials perquè ells són els encarregats d'escollir els fillets per a l'Acadèmia de Cingle Negre. Cain li revela l'important paper que està predestinat a exercir en la història imperial. Ell està cridat a formar part del que diu una antiga profecia: arribarà un dia l'Anunciat, qui serà nou emperador després que l'actual, Taius XXI, mori sense descendència. Per arribar a ser el nou emperador es seleccionaran els quatre millors lluitadors de l'Acadèmia per participar a les 4 proves: coratge, astúcia, força i lleialtat. Qui les superi amb més nota serà l'Emperador. Qui fracassi, morirà.
Elias compta amb la lleialtat de la seva amiga i companya a l'Acadèmia, Helene Aquilla. Ells dos hauran de fer front als germans Farrar, Marcus i Zak, que no dubtaran a fer trampes i jugar brut per superar les proves...Està prevista la publicació en anglès del segon llibre de la saga en el mes d'abril. A la pàgina web de l'autora podem veure ja el disseny de la portada i el títol que durà la nova entrega: Una torxa en la nit (A torch against the night):ALTRES LLIBRES RECOMANATS SI US AGRADA EL TEMA DE L'IMPERI ROMÀ:


Comentaris

Entrades populars