REPTES PER AL 2016

Avui voldria rallar-vos dels "reptes lectors" que estan tan de moda entre els bloggers i que recorden als Book Tags que comentàvem en una entrada anterior. N'he trobat de molts tipus però intentaré resumir un poc què són i posar-ne alguns exemples.
És molt comú en l'entrada de l'any nou que les persones facem llistes de propòsits que voldríem aconseguir. Una altra cosa és que després tinguem la perseverança per dur-los a terme en el dia a dia. A molts blocs de literatura podem trobar també llistes de reptes que es planteigen com a lectors, en anglès reben el nom de "read challenges" i que no són més que llistats de lectures que ens proposam llegir en un període determinat de temps, ja sigui un mes, un any...
Una de les primeres vegades que vaig veure això va ser en el Bloc ja desaparegut de Juvenil, Fantástica y lo que se tercie. Allà, el seu autor, es comprometia a llegir i comentar un llistat de llibres molt variats que venien proposats pels seguidors del Bloc i hem de dir que no sempre ho va aconseguir.
Per al 2016 n'he trobat un que m'ha agradat a Bookriot, una pàgina en anglès molt complerta i plena de recomanacions i novetats literàries fora de les nostres fronteres.
Al Bloc Rincón Revuelto, plantegen un desafiament molt interessant titulat "Doce meses, doce clásicos". A La Nerd Escondida el que proposaven l'any passat era llegir un llistat amb les 100 millors lectures juvenils segons l'Associació Nordamericana d'Editors  (Association of American Publishers ranked Children's/Young Adult books). Podeu trobar la llista a la pàgina NPR Books.
L'autora d'Atrapada entre llibres a més de fer revisió del que s'havia proposat el 2015 es proposa adherir-se al repte literari "Cuatro estaciones", creat en col.laboració La estanería de Helena, Dragones literarios i Cristina entre letras.
A Infoliteraria he trobat un desafiament per nivells:

 
Al Bloc Lecturas y otras adicciones ens trobam el propòsit de llegir un llibre per mes.


A Sintonía Literaria trobam una proposta un poc més ambiciosa, llegir 50 llibres:

A Diary of the witch en podem escollir entre quatre o cinc de diferents, entre ells, us conviden a participar en el repte de llegir 10 llibres protagonitzats per un personatge fantàstic cadascun: vampirs, dracs, mags, fantasmes... 
A Yurika Sekai ens informen també de diferents reptes, entre ells, s'explica la iniciativa dels Blocs La chica que leía en cualquier lugar i Mis libros y otras historias que me gustan,de posar una moneda dins una botella per cada llibre llegit. Aquí teniu el Banner que han creat amb el títol "1 Book, 1 coin":


En fi, que si cercau a Google teniu on escollir. Abans d'acabar, si no us voleu complicar la vida i el que us fa ganes es purament arribar a un determinat número de llibres, siguin quins siguin, podeu entrar a Goodreads i posar el nombre. Allà podeu editar el post i compartir-lo.

Comentaris

Entrades populars