dilluns, 30 de novembre de 2015

IMATGES: submergits en la lectura.

Autor desconegut

Syuka-Taupe

Yuko Shimizu

Andrea Rivola 
Joost Swarte

Susana Blasco

divendres, 27 de novembre de 2015

S'han acabat els exàmens concentrats...s'acaba la 1a avaluació...

i ja va bé relaxar-se un poquet!

 Passau un bon cap de setmana:


dimecres, 25 de novembre de 2015

25 de novembre: Dia Internacional de la no violència contra les dones

Des d'aquí volem deixar el nostre granet d'arena en la crida mundial contra el maltractaments de les dones. Les estadístiques rallen de més de 8oo víctimes mortals en els darrers dotze anys, però són moltes les formes de violència envers les dones i és impossible saber quantes dones han patit algun tipus de maltractament: violència física, psíquica, sexual, econòmica en l'àmbit familiar però també laboral i social... tot un univers que no figura a cap estadística, que no computa, un col.lectiu moltes  vegades invisible que pateix en silenci.

Des de la Biblioteca del centre volem recomanar també un llibre que parla precisament d'aquest tema, escrit per una gran escriptora nordamericana, Joyce Carol Oates. 
SINOPSI: El pare de la Frankie és un presentador esportiu de televisió molt ric i famós, però en la vida privada estar amb ell és un infern. Violent i mentider, maltracta la dona i les filles i, finalment, assassina la dona, però el seu caràcter de personatge públic dificulta la investigació dels fets.

dimarts, 17 de novembre de 2015

"NO EN EL MEU NOM"

Això és la resposta de la comunitat musulmana a molts de llocs després dels atemptats de París. Un lema que recorda que l'Islam no pedrica la violència cega, i que no tots els musulmans estan darrera de la massacre de París.


Convé recordar-ho per evitar actes com els dels partits d'extrema dreta europeus que ja proposen tancar les fronteres als sirians que fugen de la guerra, tancar mesquites, etc., extenent la por i la desconfiança indiscrminades.

Des d'aquest bloc volem compartir el dolor de totes les víctimes dels atacs extremistes gihadistes i expressar el nostre rebuig a les reaccions xenòfobes que han sorgit. Els atacs han de servir per unir totes les religions i les nacionalitats. La llibertat i la convivència han de ser les causes que hem de defensar entre tots. 


divendres, 13 de novembre de 2015

BOA MISTURA: ART I TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Paraula del portuguès que vol dir "bona mescla". Així és com s'autodenominen aquest grup d'artistes urbans que tenen les seves arrels en els "graffitis" i que van començar a treballar junts en el primer mural a finals del 2001 a Madrid. 

Boa Mistura
L'equip originari el formen cinc amics que provenen de disciplines tant diferents com Arquitectura, Belles Arts, Enginyeria de camins, Disseny Gràfic i Publicitat. Des dels seus llavors, el seu camí ha estat ple de reconeixements i la seva feina a tingut ressò mundial. Han participat, per exemple, en exposicions en la Biennal de Venècia, el Museu Reina Sofía o la Casa Encendida, a Madrid, o el Museu d'Art Contemporani de Màlaga. Han fet conferències en Universitats per Mèxic, Panamà o Madrid i han duit a terme projectes per a entitats com la Creu Roja, Oxfam Intermon, ONCE...
Boa Mistura entén l'Art com a eina per transformar la societat i per establir vincles entre les persones. Les seves pintures murals posen una nota divertida i de color al carrer, als edificis d'extraradi, parets de la perifèria, barris marginals... atorgant-los dignitat i alliberant-los de l'oblit.
Uns dels projectes més interessants ha estat "Te comería a besos", duit a terme a Madrid i Barcelona en el 2014, i que resulta una mostra molt autèntica de poesia visual urbana.
Aquí teniu més exemples de les seves creacions:

Pasión, Madrid (2014) 
Camp de refugiats a Georgia, 2013
 
Barri "San Cristóbal de los Ángeles" a Madrid, 2013
 
Escola de Ciclisme Velokhaya, Ciutat del Cabo, Sudàfrica, 2011