dissabte, 30 de maig de 2015

JA TENIM PREMI PROTAGONISTA 2015

OBRA GUANYADORA CATEGORIA 13-14 ANYS
 
Resum de l'editorial: La Melody ens explica que no parla, no camina, no se sent el cos i no pot anar al lavabo tota sola i això és una bona punyeta!
L’han visitat molts metges que han intentat analitzar-la i entendre-la però com que cap la pot curar, es comporta com la persona retardada que es pensen que és.
La Melody, però, té una memòria fotogràfica excepcional i potser és la l’alumna més llesta de l’institut.
Una història dura, sensible, narrada d’una forma molt directa i gens dramàtica que ens explica les dificultats d’una nena amb paràlisi cerebral alhora de ser independent i poder expressar-se. 


OBRA GUANYADORA CATEGORIA 15-16 ANYS 
Resum de l'editorial: 

Daia i Inge són germanes bessones i l’esperança per a un centenar de noies que pateixen una catàstrofe natural que les obliga a deixar la seguretat d’una escola aïllada per enfrontar-se a un món desconegut i inhòspit.
Recollides per uns joves de la seva edat s’integraran en una societat organitzada en comunitats i amb regles molt establertes.
Sense l’Inge, segrestada pels salvatges, la Daia buscarà la complicitat dels amics per iniciar la recerca, aprendrà a sobreviure, a lluitar i mirarà de canviar el seu destí, el de la seva germana i el dels companys.

dijous, 21 de maig de 2015

"LA VUELTA AL MUNDO EN 80 NOVELAS"

Amb aquest suggerent títol la Red Municipal de Biblioteques de Còrdova ens proposa una volta al món a través d'una selecció de llibres. Una molt bona idea que segurament cada lector podria continuar amb la seva llista personal.
I és que hi ha llibres que relaciones amb un lloc determinat gràcies al retrat tan vívid que en van fer els seus autors. El Cairo per a mi és El carreró dels miracles, de Naguib Mahfuz; Calcuta la vaig descobrir amb Dominique Lapierre a La ciutat de l'alegriasempre recordaré el Tànger de Paul Bowles a El cel protector o el retrat de Hong Kong a El port de les aromes, de John Lanchester i així continuaria una bona estona...


dijous, 14 de maig de 2015

Sortida al cine

Dimarts passat els alumnes que han format el grup de lectura d'enguany van celebrar la cloenda de curs anant al cinema. 
A principi de curs els vam proposar el repte de llegir els 4 llibres seleccionats per CLIJCAT en el Concurs Protagonista Jove, on els alumnes es converteixen en jurat. Hi havia dues categories, una per cada cicle d'ESO. Aquesta setmana acabava el termini per fer la votació i després de l'esforç que ha suposat, des de la biblioteca els hem volgut recompensar amb una entrada de cine per cadascun.
La pel.lícula escollida per anar a veure va ser La família Bélier, un film francès emotiu i senzill, molt entretingut, que mescla drama i comèdia en un relat sobre una família sordmuda que viu en una granja. La filla gran, Paula, de setze anys,és la única que hi sent bé i per això serveix d'intèrpret als seus pares i al seu germà. Tot s'embolica quan un professor de música li diu que té el do de cantar i l'anima a presentar-se a unes proves per entrar en el prestigiós cor de Radio France de París.diumenge, 10 de maig de 2015

Begudes per a literats...