BOA MISTURA: ART I TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Paraula del portuguès que vol dir "bona mescla". Així és com s'autodenominen aquest grup d'artistes urbans que tenen les seves arrels en els "graffitis" i que van començar a treballar junts en el primer mural a finals del 2001 a Madrid. 

Boa Mistura
L'equip originari el formen cinc amics que provenen de disciplines tant diferents com Arquitectura, Belles Arts, Enginyeria de camins, Disseny Gràfic i Publicitat. Des dels seus llavors, el seu camí ha estat ple de reconeixements i la seva feina a tingut ressò mundial. Han participat, per exemple, en exposicions en la Biennal de Venècia, el Museu Reina Sofía o la Casa Encendida, a Madrid, o el Museu d'Art Contemporani de Màlaga. Han fet conferències en Universitats per Mèxic, Panamà o Madrid i han duit a terme projectes per a entitats com la Creu Roja, Oxfam Intermon, ONCE...
Boa Mistura entén l'Art com a eina per transformar la societat i per establir vincles entre les persones. Les seves pintures murals posen una nota divertida i de color al carrer, als edificis d'extraradi, parets de la perifèria, barris marginals... atorgant-los dignitat i alliberant-los de l'oblit.
Uns dels projectes més interessants ha estat "Te comería a besos", duit a terme a Madrid i Barcelona en el 2014, i que resulta una mostra molt autèntica de poesia visual urbana.
Aquí teniu més exemples de les seves creacions:

Pasión, Madrid (2014) 
Camp de refugiats a Georgia, 2013
 
Barri "San Cristóbal de los Ángeles" a Madrid, 2013
 
Escola de Ciclisme Velokhaya, Ciutat del Cabo, Sudàfrica, 2011


Comentaris

Entrades populars