BOYHOOD, UNA EXPERIÈNCIA MÀGICA

En una època en què predominen els productes efímers i les modes llampec, el projecte del director de cine Richard Linklater de filmar durant 12 anys la vida i el creixement d'un fillet és com a poc una empresa encomiable.  Unes imatges fascinants que mesclen vida i art, que converteixen en "experiència màgica" el dia a dia quotidià de Mason, un fillet des de que té 6 anys fins als 18: experiències com el primer dia d'escola, la separació dels pares, el primer amor estan contades aquí de forma simple i humana, i a la vegada revolucionària perquè mai abans en la història del cine s'havia fet una cosa així.
I el producte final és una pel.lícula feta a foc lent que aconsegueix capturar l'essència humana, que aconsegueix emocionar-nos amb la bellesa de veure passar la vida davant els nostres ulls.


La pel.lícula de Richard Linklater, que va rebre l'Os de Plata al millor director en el passat Festival de Berlí,  acaba de ser premiada en els Globus d'Or com a millor pel.lícula dramàtica i s'ha convertit en una clara favorita per als Òscars. L'actriu Patricia Arquette va rebre també el Globus d'Or a millor actriu per al seu paper de mare soltera en el film.

Aquest fascinant experiment cinematogràfic va aconseguir reunir els mateixos actors una vegada cada any durant més d'una dècada. En total, 39 dies de rodatge en una producció de 4200 dies des de juliol de 2002 fins a octubre de 2013. La producció més llarga de la història.

El director i alguns dels actors després de ser premiats als Globus d'Or.

Comentaris

Entrades populars