Atemptat terrorista a París: un atac a la llibertat d'expressió

Ahir va tenir lloc un atac terrorista a la seu de la Revista satírica Charlie Hebdo a París. Dos homes vestits de negre i fortament armats van disparar contra els treballadors del setmanari francès i després en la fugida van disparar també contra la policia. Com a resultat d'aquest atac 12 persones han resultat mortes i hi ha una dotzena de ferits.

Els atacants eren extremistes islàmics que en el moment de l'atemptat van reivindicar la seva acció amb la frase "anem a venjar el profeta". 

La revista Charlie Hebdo és coneguda per haver reproduït les caricatures de Mahoma després de la polèmica per les que va publicar el diari danès Jyllads-Posten anys abans. Les oficines de la revista ja havien estat atacades amb còctels molotov en el 2011.

En la imatge es pot veure el director Stéphane Charbonnier, conegut com a Charb, amb la portada que va provocar les ires dels extremistes islàmics. Ell és precisament una de les víctimes de l'atemptat d'ahir migdia.

Els fets han provocat la condemna unànime per part de tota la comunitat internacional ja que és un atac a la llibertat d'expressió. Des d'aquí volem mostrar la nostra indignació i el nostre rebuig davant aquests fets tan violents i la solidaritat amb les víctimes que han mort pel simple fet de defensar la llibertat i criticar l'extremisme religiós.

Comentaris

Entrades populars