ALFABETS URBANSAmb aquest estrany títol us vull rallar de l'activitat que proposam des de la Biblioteca per Sant Antoni. Es tracta d'agafar una càmara de fotos i passejar pel poble a la recerca d'objectes del mobiliari urbà que puguin recordar la forma d'una de les lletres de l'alfabet. 

El que us proposam no és una idea original nostra, de fet, si navegau per Internet trobareu exemples d'aquesta activitat, encara que sota noms diferents: uns rallen d'alfabets fotogràfics, ABC visuals, altres de projectes tipogràfics, i es poden fer amb tots tipus d'objectes quotidians: utensilis de cuina, objectes d'escriptori, fruites, deixalles, elements arquitectònics, peces mecàniques o de roba...

Hi ha també graus de dificultat: el més difícil és fotografiar el que ens envolta sense cap tipus d'alteració. Però també hem trobat imatges on es forma una K amb tres llàpissos, per exemple, o una M amb un cordó d'una sabata. Aquí la persona que fa la foto ha adaptat un objecte a la forma desitjada. També es pot jugar amb l'orientació de la foto i formar una E per exemple amb un edifici vist tombat cap a la dreta. Finalment, el més senzill seria trobar lletres a cartells d'anuncis, senyals de tràfic, aparadors de botigues, camions i furgonetes d'alguna empresa o comerç, etc.

Us passam unes quantes imatges més perquè ho entengeu. A veure si us animau a participar:Comentaris

Entrades populars