Històries per posar la pell de gallina

No sé què em passa aquests dies però arriba la calor i l'estiu i jo em pos a rallar de llibres de misteri, de morts... Ja sé que no és molt adient, i que són històries que conviden a ser llegides en un dia d'hivern devora el foc i amb la remor del vent batent la finestra però què hi farem, supòs que és perquè només som al juny i jo ja enyor el fred i la pluja...

Avui us recoman uns llibres molt especials, alguns d'ambient gòtic  i fantàstic, amb molt de misteri tots ells. I ben escrits.
El primer és El llibre del cementeri, de Neil Gaiman, escriptor més conegut per Coraline, i que té com a ànima bessona en el cine al director Tim Burton. Els dos tenen una fantasia desbordant molt personal, capaç de crear móns inquietants i personatges macabres i tendres alhora.


El llibre del cementeri
Heil Gaiman
Estrella Polar, 2009
17€
304 pàgs.
ISBN: 978-84-92790-79-1


Ningú Owens és un fillet que s'ha criat al cementiri, fugint de l'assassí de la seva família, i cuidat per fantasmes i per un tutor, Silas, que recorda molt a un vampir. És un fillet que ha trobat la seva família en el món del morts i que corre perill fora de les reixes del cementeri. Però un dia coneix una filleta de nom Scarlett i la seva amistat el tornarà a apropar al món dels vius encara que hagi d'arriscar la seva vida per culpa d'una societat antiga i secreta que no descansarà fins a veure'l mort.
El que quedi amb ganes de més també pot llegir El cementiri sense làpides i altres històries negres, del mateix autor. Onze relats amb la mateixa atmosfera inquietant i màgica.
Primer capítol


El llibre negre dels secrets
F.E. Higgins
Cruïlla, 2007
15'85€
270 pàgs.
ISBN: 9788466117500Història ambientada a Anglaterra, al segle XIX, i protagonitzada per un marrec, en Ludlow Mostela, que fuig de casa, cansat dels maltractaments i que va a parar a un poblet de mala mort on fa amistat amb un estrany personatge, en Joe Zabiddou, un prestador que l'agafa com a ajudant i que li encarrega apuntar en un vell llibre les esgarrifoses confessions que li fan els seus clients a canvi de diners: un desenterramorts, un carnisser que enverina la gent amb botifarres de rata... La gent de Pagus Parvus té molts de secrets. Els dos protagonistes es proposen derrotar el malvat cacic del poble que té tothom dominat.
Ja fa temps que vaig llegir aquest llibre, i he oblidat ja part de la història però si record encara que em va sorprendre gratament i algunes escenes del llibre m'han quedat gravades, com per exemple, quan el pobre Ludlow desperta en un soterrani rodejat de estris esgarrifosos que pengen del sostre i descobreix que li volen arrabassar totes les dents i els queixals. 
Lectura molt recomanable.
Primer capítol


El imperturbable Hans
Helen Grant
Emecé, 2010
384 pàgs.
17'50€
La protagonista és Pia, una filleta de 10 anys coneguda al poble perquè per ser la néta de "la dona que va explotar". I és que l'àvia un dia de Nadal es va posar tanta laca als cabells que quan anava a encendre una espelma una petita guspira va anar a parar al seu damunt i tota ella va calar foc. La Pia odia aquesta història que la fa ser una marginada a l'escola i que la condemna a seure devora l'únic fillet que encara està més sol que ella, Stefan el pudent. Quan una companya d'escola, Katharina Linden, desapareix en estranyes circumstàncies, els dos amics decideixen investigar els fets. El principal sospitós és un vell solitari que viu a una cabana, Herr Düster. Els dos fillets faran amistat amb el seu germà, Herr Schiller, qui els conta la misteriosa història de Hans l'imperturbable, un al.lot que no tenia por a res i que una nit es va enfrontar a un grup de bruixes en un vell castell en runes.
Història de misteri que t'enganxa i no t'amolla fins al final i que té com a encert les veus infantils dels seus protagonistes, na Pia i n'Stefan.


Ransom Riggs

El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares
Noguer, 2012
ISBN: 978-84-279-0030-1
416 pàgs.
15'95€


En Jacob des de petit admirava el seu avi que li contava històries fantàstiques dels seus viatges arreu del món i de la gent que havia conegut.
Amb els anys però va veure que tot el que li havia contat el seu avi eren imaginacions d'un home vell, que s'havia reclòs en un món de fantasia per fugir d'un dolorós passat marcat per la guerra.
Tanmateix la violenta mort del seu avi a mans d'una criatura monstruosa i les seves darreres paraules advertint-lo d'un terrible perill fan que Jacob es replantegi tot el que li ha contat el seu avi al llarg dels anys. Els pares de Jacob creuen que tot el que conta el seu fill són al.lucinacions degudes al trauma d'haver presenciat la mort de l'avi i el porten a un psiquiatra. En Jacob, però, sap que només es posarà bé si es capaç de desvetllar tot el que amaga el misteriós passat del seu avi. Per això, es proposa com a primer pas viatjar fins a una illa remota de Gales per visitar l'orfenat on va viure l'avi de petit i tractar de saber un poc més sobre les estranyes criatures que allà vivien amb ell.
El hogar de Miss Peregrine... ha resultat ser un llibre ben curiós, no sé ben bé si m'ha agradat o no, la veritat, però hi ha estones que et fa esgarrifar. L'orfenat amb aquelles ànimes perdudes atrapades en el temps és realment un lloc esfereïdor i les fotos que acompanyen el text tenen un no sé què de desassossegant, per molt que sàpigues que són muntatges fotogràfics. 
El final convida, diria jo, a una segona part.


Hollow Pike
James Dawson
Anaya 2013
ISBN: 978-84-678-4078-0
368 pàgs.
15€


És l'únic llibre dels quatre que encara no he llegit però és una lectura que tenc pendent per aquest estiu perquè he vist molt bones crítiques d'ell. Us deix aquí el resum fet per l'editorial:
 
Lise London decideix començar una nova vida a Hollow Pike, un poblet misteriós que amaga una història inquietant...i on les plantes són les mateixes que fa temps apareixen en els seus malsons, somnis terribles on algú pretén matar-la. Ella, però, només vol escapar de tanta incertesa, tem que els seus malsons es facin realitat. 
Però els boscos de Hollow Pike, envoltats de misterioses llegendes sobre bruixeria, no són un bon lloc per refugiar-se.
Un tast del llibre 


I per als que encara tenen ganes de més

  

Comentaris

Entrades populars