ES POT RALLAR DE LA MORT ALS JOVES?

Avui m'he proposat fer un recull de novel.les on el tema de la mort hi està molt present, històries realistes que pretenen tractar d'un tema moltes vegades tabú, sobretot quan hem d'explicar la mort de gent jove produïda per un accident o una malaltia. També hi ha històries on el jove protagonista ha de sobreviure a l'absència d'un ésser estimat i es veu obligat a madurar, ja que veu la vida amb uns altres ulls.
Perquè una novel.la d'aquest tipus tengui qualitat i arribi als lectors és indispensable escollir bé el tractament que se'n faci de la mort. El més difícil és no caure en un sentimentalisme barat, en els tòpics melodramàtics de sempre. Són d'admirar les històries valentes, les que no agafen dreceres per rallar de tot el que rodeja la mort: la por, la solitud, la impotència, sense recrear-se però en el dolor...  Les que no busquen respostes paternalistes a tot, les que s'atreveixen amb l'humor,... Hi ha un ventall de propostes diferents...
Què passa quan el teu últim dia de vida es repeteix una vegada i una altra:
Com sobreviure a una tragèdia i tornar a començar de nou:Quan la malaltia i la mort donen més sentit a l'amistat i a l'amor:

Quan la mort esquerda una família:


Quan la mort es converteix en un misteri per resoldre:

Quan no entens res i et sents perdut:Comentaris

  1. Gràcies Maria, per aquesta recopilació tan deliciosa. Avui he acabat el de John Green. M´ha agradat molt.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars