DRACS

Una de les races més antigues que existeixen a la mitologia són els dracs, animals poderosos que dominen els cels amb la seva figura imponent.
Aquests éssers màgics sempre han exercit una estranya fascinació entre els humans. La sèrie de llibres Jocs de trons de George R. R. Martin ha contribuït segurament a posar-los de nou d'actualitat. No és estrany, per tant, trobar moltes històries amb els dracs com a protagonistes.Aquí en teniu un recull:


1. Sèrie El llegat, de Cristopher Paolini.Col.lecció de quatre llibres que el seu autor va començar a escriure amb 18 anys i que ha acabat deu anys més tard, després de vendre milions d'exemplars. Els llibres, en català i castellà, estan publicats per l'editorial Roca i ja hi ha edicions de tapa blana o de butxaca més econòmiques. Segur que les aventures d'Eragon i la seva dragona Saphira us deixen enganxats al sofà.


2. Memorias de Idhún, de Laura Gallego. Sèrie de tres llibres publicats per SM, que recentment també té una versió en còmic i que compta amb tot un club de fans. No són exactament dracs els que apareixen en aquesta història però s'hi assemblen molt, són serps alades aliades amb el poderós Ashran, el nigromant que dominen Idhún, el món dels tres sols i les tres llunes.


3. Dragones y magia, Ann Downer. Continuació: El dragón de ninguna parte. Editorial Molino i Círculo de Lectores.

Aventures que tenen com a protagonista a una filleta de Boston, Teodora Oglethorpe, que veu com el seu llarg i avorrit estiu es transforma en una aventura trepidant quan un famós mag del segle XIII apareix a la recerca de la seva dragona perduda a través d'un túnel del temps.


4. El jinete del dragón, Cornelia Funke. Siruela, 2004. Història fantàstica i plena d'aventura que té com a protagonista a Lung, un jove drac, que ajudat per una fulleta rondinaire, una rata sàvia i en Ben, un fillet solitari i espavilat, van  a la recerca d'una terra perduda, "La orilla del cielo", llegendari refugi dels dracs platejats després que els humans s'atraquin cada vegada més a la Vall dels dracs.


5. Trilogia de Sophie Jordan, coneguda com a Saga Firelight i que té com a protagonista a Jacinda, una jove meitat humana meitat draki que es veurà immersa en una lluita interior per acceptar la seva identitat i per trobar un lloc dins el seu clan. L'atracció que sent per Will, un caçador de drakis, afegeix a la història una dosi important de romanç. Com a comentari personal, diria que tal vegada la història així com està contada es fa un poc repetitiva. Em sembla que l'autora fa ballar massa al lector sense aprofundir del tot amb els personatges ni en la història. Però entretén.


6. El dragón de hielo, de George R.R. Martin. Conte infantil molt ben il.lustrat que té l'encant de les rondalles i contes clàssics. El llibre conta una història senzilla però carregada de simbolisme que té com a protagonistes a la filleta Adara i el drac portador de l'hivern.


7. La noia drac, de Licia Troisi. Col.lecció de tres llibres. Estrella Polar, en català. Molino, en castellà. El món de Sofia es capgira quan un excèntric professor d'antropologia la visita a l'orfanat on viu i li revela que ella és descendent d'una famosa estirp de dracs encarregada de defensar al món del seu pitjor enemic, el malvat Nidhoggr.Com que encara no me l'he llegit us deix un enllaç per veure una bona crítica del llibre.
8. Yo, Jennifer Strange,la última cazadragones. Jasper FForde.Duomo, 2011. Curiós i original llibre amb personatges excèntrics i criatures màgiques de tota casta. Història un pèl inverossímil a vegades, plena de situacions absurdes que t'has d'agafar amb clau d'humor i que té com a protagonista a una jove intel.ligent i decidida, la Jennifer Strange, obligada per les circumstàncies a exercir de directora en funcions de l'agència de mags Kazam, immersa en una trama plena de misteris i girs inesperats. Llibre amb una portada massa juvenil sota el meu punt de vista per una història que requereix un lector ja madur i que tampoc aconsegueix transmetre el món una mica surrealista de Jasper Fforde.


9. Terra de dracs, Guillem Bou i Carme Trinidad. Barcanova. Saga fantàstica protagonitzada per bruixots i altres criatures màgiques, com el dimoni Xiribelles, encarregat de trobar el Llibre de les set civelles.


 
Pendent de reedició: El último dragón, Byron Preiss y J. Michael Reaves. Ed. Timun Mas, 1989.
Comentaris

Entrades populars