BEGOÑA ORO


Avui us deix aquí un parell de ressenyes d'una escriptora espanyola que, després de molts anys de treballar en el sector editorial, va decidir que era hora de fer una passa més i es va atrevir a escriure i contar les seves pròpies històries.
Ella és Begoña Oro i els llibres que ha publicat per a joves són: Pomelo y limón (Premi Gran Angular, 2011) i Croquetas y wasaps (SM, 2013).Els dos llibres m'han semblat bastant el mateix: històries d'argument senzill, que comparteixen la mateixa ambientació i personatges: un grup d'amics que va al mateix institut. La diferència és que els protagonistes en el primer llibre són María i Jorge i, en el segon, Clara i Unai. I sí, són dues històries d'amor.
A qui poden agradar les dues novel.les? Sobretot a alumnes de 5è i 6è de Primària o de 1r i 2n d'ESO. L'estructura en petits capítols, el to desenfadat, el tipus d'humor i els jocs amb el llenguatge agradaran a un públic bastant jove.
Els dos llibres a mi em recorden un poc a les històries d'Elvira Lindo i el seu Manolito Gafotas però sense la mala bava i més políticament correctes. Canviau el barri de Carabanchel per un centre residencial més "pijo", i tindreu com a resultat el mateix tipus d'història costumista, encara que de més alt standing.
Des del meu punt de vista està més ben resolt el tema de les relacions familiars que els embolics amorosos dels protagonistes.
Què afegeix de nou? En el cas del primer llibre, s'intercalen links a una pàgina web que serveix per complementar la història. És un intent de l'editorial de fusionar la lectura convencional i el món de les tecnologies que tant agrada als joves.
Són dues lectures lleugeretes perfectes per a l'estiu.

Comentaris

Entrades populars