ACABA LA TRILOGIA DE VERONICA ROTH


 Acaba la trilogia de ficció distòpica de Veronica Roth. Després de Divergent (2011) i Insurgent (2012), ara arriba a les llibreries Lleial, el desenllaç de la història tot coincidint amb la promoció de la seva versió cinematogràfica que s'estrenarà el 30 d'abril.
La saga Divergent, que mescla(com ja feia amb més encert Els jocs de la fam) acció, amor i reflexió sobre un futur distòpic, presenta la ciutat de Chicago dividida en cinc faccions: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Tots els habitants quan arriben als 16 anys han de passar per la Cerimònia de l'Elecció, on tots ells han d'escollir a quina facció volen pertànyer. Beatrice Prior, la protagonista, està a punt de passar per aquesta prova, però sap que si decideix canviar de facció haurà d'abandonar la seva família. Aquesta decisió traumàtica marcarà el primer volum de la trilogia ja que obrirà a la protagonista un món nou, on haurà de demostrar el seu coratge i on haurà de fer front a molts de reptes.
En els següents títols de la sèrie veurem com va creixent la lluita per al poder, i el paper de na Tris serà la clau per aconseguir un món on puguin conviure les diferents faccions i també els divergents. 
És una lectura recomanable i entretinguda però tal vegada una mica irregular. A vegades acaba sent un poc repetitiva i tens la sensació que s'allarga innecessàriament. D'altres et sembla que els personatges no acaben de ser prou creïbles... Tal vegada, fa palesa la falta d'experiència de l'autora, que començà el primer llibre de la sèrie mentre anava a la universitat.
Si voleu llegir la trilogia en català, està publicada per Edicions 62 dins Estrella Polar. En castellà, la trobareu a l'editorial Molino.Comentaris

Entrades populars