DIJOUS 30 DE GENER: DIA DE LA PAU

Al nostre centre cada any dedicam el Dia de la Pau a recordar la figura d'un personatge que hagi destacat en la història per la seva defensa de la pau i la no violència.
Fins ara els nostres alumnes han conegut la vida de Gandhi, Rigoberta Menchú i Nelson Mandela. Enguany es farà un homenatge a Martin Luther King.

Aquí teniu un documental que ralla de la seva vida. A classe el veurem acursat:Per als que volgueu llegir alguna cosa d'ell us recoman també el llibre de la col·lecció de biografies elaborada per l'Editorial Parramon:


Sobre la lluita per la igualtat entre negres i blancs a Estats Units també recomanaria un llibre de l'Editorial Vicens Vives, dins de la col.lecció d'obres històriques per a joves, dedicat a la figura de Rosa Parks. Us deix aquí un resum de la pròpia editorial:
"El llibre descriu la lluita que van entaular els afroamericans dels Estats Units durant la dècada del 1950 per reivindicar els seus drets civils. El fil conductor és la història de Rosa Parks,una costurera humil que,després d’haver viscut sempre en la resignació,va plantar cara a la discriminació racial d’una manera tan digna i inesperada que va aconseguir despertar la consciència mig endormiscada dels seus compatriotes i reorientar la història de tot un país.El llibre es completa amb un vibrant relat de la història de la llarga lluita dels negres nord-americans per alliberar-se del jou de l’esclavitud".Si voleu gaudir també de les imatges, us recoman el llibre que l'Editorial Barbara Fiore ha dedicat a aquesta dona tan valenta nascuda a Alabama el 1913:


I com sempre deixau que recomani també un parell de clàssics:
La novel.la de Harper Lee és s'ha convertit en un dels llibres més llegits als instituts de secundària dels EEUU. Si voleu també podeu veure la pel.lícula protagonitzada per Gregory Peck en el paper d'Atticus Finch, advocat, home íntegre i honest, que es fa càrrec de la defensa d'un home negre acusat d'haver violat una dona blanca en una comunitat plena de prejudicis racials. La pel.lícula (dirigida per Robert Mulligan el 1962) va obtenir tres Òscars de les vuit nominacions rebudes: millor protagonista masculí, guió adaptat i direcció artística.


Una altra pel.lícula que us podria agradar és la d'Steven Spielberg, El color púrpura. És una història molt dura d'una filleta de 14 anys que queda embaraçada del seu propi pare després de patir nombroses violacions. És el relat d'una vida de dolor però també de superació.


Comentaris

Entrades populars