dijous, 23 de maig de 2013

ANNIE LEIBOVITZ, Premi Príncep d'Astúries

La fotògrafa nordamericana Annie Leibovitz (Waterbury, Connectitcut, 1949)ha vist reconeguda la seva extensa carrera professional amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats.
Col.laboradora en revistes com "Rolling Stone", "Vanity Fair" o "Vogue" són molt coneguts alguns dels seus treballs amb personalitats del món de l'esport, el cinema i la música, la política, etc. 
Va treballar també com a fotoperiodista o corresponsal en guerres com la del Líban abans de centrar la seva faceta artística en el món del retrat.
Durant molts anys va ser la parella de l'escriptora i pensadora Susan Sontag.

Per saber-ne més:

També en castellà (Ed. Lunwerg, 2009)
Alguns dels seus retrats més cèlebres són:

Gira dels Rolling Stones  (EEUU,1972)

Yoko Ono i John LennonWhoopi Goldberg
Demi Moore, portada del Vanity Fair
Portada del disc Born in the USA, de Bruce Springsteen

dijous, 16 de maig de 2013

Solo, Piano -N.Y.C


A lone piano stands curbside in New York City, and a short documentary chronicles the interactions of passers-by as the piano awaits its fate.

divendres, 10 de maig de 2013

Premis Crítica Serra d'Or 2013

 Àngel Burgas acaba de rebre el Premi Crítica Serra d'Or a la millor obra juvenil pel seu llibre Noel et busca (publicat per La Galera en el 2012).
La novel.la està basada en uns fets reals que van tenir lloc a Liverpool el 1993, quan dos fillets d'onze anys van segrestar i matar a cops un altre fillet, James Bulger, de tan sols dos anys.

Argument: Noel et busca ens explica la història de l’Enric, un jove que un dia es desperta en un hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma que el coneix i que han compartit pis. Però malgrat la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va bé… Si no, per què hi ha vigilància policial a la porta de la seva habitació? Per què el desconegut li escriu una nota on diu: “Noel et busca”? Per què li expliquen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els records incomprensibles que li tornen de tant en tant a la ment poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat l’atrapi i se l’emporti.

Un altre premiat va ser el mallorquí Toni Gomila en la categoria de Teatre per al millor text en català amb l'edició i estrena d'Acorar. A Balears l'actor és conegut per ser un dels protagonistes de la sèrie d'IB3 "Llàgrimes de sang" i pel programa que fa en l'actualitat "Això és mel".El Premi Crítica Serra d'Or Juvenil de Coneixements va ser per l'arquitecta valenciana Virgínia Lorente que un dia va voler explicar a les seves dues filles -l'Eva i la Marina- què era una casa i de quantes maneres es podia fer, tot fent una selecció dels millors professionals i artistes de l'arquitectura moderna com Le Corbusier, Mies van der Rohe, Josep Lluís Sert, Frank Lloyd Wright... El repte era fer-ho d'una manera senzilla i entenadora i per això ha estat premiada.
dissabte, 4 de maig de 2013

LOBA, Premi Gran Angular 2013

Avui us recomanam la novel.la Loba, de l'escriptora mexicana Verónica Murguía, que ha rebut el Premi Gran Angular 2013, convocat per SM.

 

Text de la contraportada:

Dos reinos enfrentados. Un viaje mágico. Y un destino por descubrir. 
Loba. Una historia de valor y fantasía.


Una princesa indómita, más cómoda en compañía
de animales que de humanos;
una muchacha solitaria y rechazada por su padre.
Una mago joven y presuntuoso
que se atreve a convocar un mal innombrable;
un muchacho frágil que se equivoca por orgullo.
 Un amor inesperado e imposible.
Y dos bestias que resurgen atraídas
por la luz inextinguible de ella.
De la elegida. De la Loba.

Novel.la com veis del gènere fantàstic que té elements de llegenda medieval. Entretinguda i ben escrita, té els components necessaris per enganxar el lector amant de les aventures i la fantasia: una jove valenta i solitària, d'una estirp de guerrers, un drac que sobrevola el regne escampant el terror entre els vilatans, un jove mag penedit pel que va fer empès per l'orgull, un unicorni que cerca una jove verge perquè sigui la seva companya al bosc...
Premi molt merescut encara que el llibre deixi un regust amarg al final...