SARAH DESSEN

Avui us volia rallar de tres llibres d'una mateixa escriptora. Ella es diu Sarah Dessen, va néixer a Evanston, un poble d'Illinois, el 1970. Actualment viu a Carolina del Nord i es dedica a l'escriptura.

Les seves històries, escrites sense grans pretensions, són totes de temàtica realista i aborden qüestions molt presents en la vida dels adolescents, com ara: els transtorns alimentaris, la separació dels pares, l'assetjament a l'escola, els abusos sexuals, la recerca de l'identitat sexual, els conflictes generacionals, l'amistat, etc.
Els personatges dels seus relats s'enfronten a una realitat problemàtica i l'escriptora descriu bé els moments de desorientació i de lluita interior que pateixen. En totes les històries està present el tema de la superació personal i el pas a la maduresa.
Tal vegada des d'una perspectiva europea hi trobem una retrat massa "nordamericà" de la societat, com ens passa amb moltes pel.lícules de temàtica "tennager" fetes a Estats Units.
Això no obstant, li hem de reconèixer a l'autora, la presència d'uns personatges rics i creïbles i d'un fil conductor atraient.Just listen
Sarah Dessen 
Maeva Young, 2012. 
400 págs.
ISBN: 978-84-15120-88-9
16.90 € 
 
Tal vegada és la seva novel.la més rodona. La protagonista és Annabel, una estudiant que ha passat de ser una alumna popular, segura d'ella mateixa i feliç a una al.lota solitària i atemorida. Tot va canviar una nit quan va anar a una festa acompanyada d'una de les seves amigues però és incapaç de confessar els seus problemes als seus pares perquè a casa ja pateixen prou amb l'anorèxia d'una altra de la seves filles, Whitney.
Annabel i les  seves dues germanes grans han treballat des de molt petites de models publicitàries, supervisades en tot moment per la seva mare, que es  veu realitzada en la seva tasca de "manager". Però Annabel comença ja a estar un poc cansada de tot aquest món i ho vol deixar però no sap com dir-ho a la seva mare perquè no la vol decebre ni la vol fer patir. En el passat la mare va tenir una greu depressió i Annabel no vol que hi recaigui.
Per tot això, Annabel es reclou en ella mateixa i opta per callar tot el que li passa fins que coneix Owen, un company de l'institut igual de solitari que ella que té un passat conflictiu per no haver sabut controlar la seva agressivitat. Entre ells neix una estranya amistat i un intercanvi peculiar de gustos musicals. Annabel veurà com amb Owen no li funciona la seva cuirassa perquè Owen és sempre sincer i directe i espera d'ella el mateix. 

Una canción para ti
Sarah Dessen 
Maeva Young, 2011. 
ISBN: 9788415120322
392 págs.
16.50 €
El llibre vol ser una reflexió sobre l'amor i com de difícil és a vegades aprendre a estimar però l'autora no acaba de sortir-ne airosa del intent i el resultat és un poc decepcionant. Els diàlegs entre els protagonistes resulten una mica repetitius i li falta un poc de complexitat a l'argument.
La protagonista és Remy, una jove intel.ligent i atractiva que, tot i haver tingut ja algunes relacions amb al.lots, no es vol involucrar emocionalment. Ella és de l'opinió que l'amor ho complica tot massa i només comporta dolor i decepció.
Remy vol evitar sobretot seguir l'exemple de la seva mare, una escriptora de novel.les romàntiques que ja s'ha casat i separat quatre vegades i que està a punt de tornar-se a casar amb un venedor de cotxes.
Remy no va conèixer el seu pare, un músic bohemi. L'únic que li quedar d'ell és una cançó que li va dedicar quan era molt petita i que es va convertir en un èxit comercial. 
La seva vida i la de les seves amigues està a punt de canviar perquè acaben l'últim curs a l'institut. Remy espera amb il.lusió el moment d'anar a la universitat. Desitja canviar d'aires, allunyar-se de la seva família i no vol ni necessita cap tipus de lligam fins que coneix Dexter, un jove músic que li farà replantejar tot el que pensa de l'amor.


Atrapa la luna (Keeping the moon)
Sarah Dessen
Maeva Young, 2013
ISBN: 978-84-15532-08-8
256 pàgs.
14'90€
 A mi em sembla que l'editorial no ha sabut escollir bé la portada d'aquest llibre ja que frivolitza una mica la història que hi ha darrera. La protagonista, Colie, té quinze anys i és filla d'una estrella de la televisió, la famosa i carismàtica Kiki Sparks, que s'ha convertit en la reina de l'aerobic. 
Mentre la seva mare fa una gira per Europa, Colie, en contra de la seva voluntat, es veu obligada a anar a passar l'estiu amb una tia excèntrica que viu a un petit poble de Carolina del Nord. 
La tia té un greu problema de sobrepès, igual que van tenir anys enrera Colie i la seva mare, però sembla que no li importen les mirades curioses ni el menyspreu dels seus veïns. En canvi, Colie encara arrossega una gran inseguretat i una baixa autoestima després d'una infància traumàtica marcada per la precarietat econòmica i les burles per la seva obessitat. Encara que hagi perdut molts quilos pel camí no es capaç de desfer-se tan fàcilment del seu passat.
Tot canviarà aquest estiu durant la seva estada amb la seva tieta artista. Colie trobarà una feina de cambrera i allà farà amistat amb Morgan, Isabel i Norman. Ells, tot i tenir també problemes, l'ajudaran a superar les seves pors i li faran veure les coses d'una altra manera.
És un relat curt, senzill i amè.
 

Comentaris

Entrades populars