A LA TARDOR... INVASIÓ EXTRATERRESTRE

Després de carregar piles durant l'estiu prepareu-vos per un allau de lectures carregades de criatures extraterrestres i amenaces interplanetàries.

Stephanie Meyer ja fa uns anys que va deixar a llops i vampirs per dedicar-se a contar a The host (L'hoste)la història d'una espècie invasora que arriba a la Terra amb la intenció d'ocupar els cossos dels humans. Wanderer és una alienígena que ha viscut ja a molts planetes diferents i dins cossos molt diversos. Quan la seva ànima entra en contacte amb el cos d'una jove humana s'adona que ha sorgit un greu problema. La seva amfitriona, Melanie Stryder, es resisteix a abandonar el seu cos. El record del seu germà petit, a qui sempre ha protegit, i de Jared, el noi a qui estima, és massa intens per desaparéixer sense lluitar. 


A Espanya el 2010 es va publicar un títol interessant amb la mateixa temàtica, L'any de la plaga, de Marc Pastor. Ambientada a Barcelona, un calurós mes d'agost, té com a protagonista a Víctor Negro, un assistent social que cuida gent de la tercera edat i que no passa pels seus millors moments, després que la seva parella l'hagi deixat. A poc a poc es va adonant que alguna cosa estranya passa als seus pacients, ja que el número de suïcidis augmenta de forma alarmant. Curiosament a moltes de les cases dels ancians hi havia una estranya planta d'eucaliptus que desprenia un forta olor... 

En tercer lloc, tenim la Saga "Lux", de Jennifer L. Armentrout. L'editorial Plataforma ja ha publicat els dos primers títols de la saga: Obsidian i Onyx.  Tenen com a protagnista a Katy, una jove adolescent que acaba de mudar-se amb la seva mare des de Miami fins a un petit poblet de Virgínia Occidental, als EEUU. La seva mare és infermera i des que va quedar vídua s'ha bolcat en la feina. Això fa que Katy passi moltes hores sola. Com que li agrada molt llegir té un bloc de literatura fantàstica però el que és incapaç d'imaginar és que la seva vida està a punt de canviar de manera radical. Tot comença quan coneix els seus dos nous veïns, una parella de germans bessons, na Dee i en Daemon, que revelen una conducta i uns hàbits un poc estranys fins que descobreix que són dos éssers arribats d'un altra planeta. I el pitjor de tot és que es sent irremeiablement atreta per Daemon, encara que no suporti la seva arrogància.
Per si encara en voleu més, SM ha publicat recentment una altra saga del mateix gènere titulada "Across the universe" i escrita per Beth Revis. Segurament prest surtirà la traducció al català. El primer llibre en castellà es titula Despierta i situa la història a l'interior d'una nau espacial, que condueix un grup de persones crionitzades cap al planeta promés. Els problemes comencen quan Amy, una jove de desset anys es desperta abans d'hora i descobreix que hi ha un assassí a la nau. Per sort, no estarà tota sola...

 

La Galera va publicar el 2012 una novel.la apocalíptica POD, de Stephen Wallenfels, una proposta també molt atractiva de ciència ficció, amb un ritme trepidant i que es centra en la resistència dels humans que lluiten per sobreviure a la invasió.


I per als que encara es vegin amb coratge de seguir llegint, jo els recoman un clàssic (La guerra dels móns, de H. G. Wells) i una novetat que ha creat molta expectació, La quinta ola, de Rick Yancey:


Comentaris

Entrades populars