Las carreras de Escorpio, de Maggie Stiefvater

Títol: Las carreras de Escorpio
Autora: Maggie Stiefvater
Traducció de Laura Ibáñez García
Editorial Destino, 2013
17'90 €
E-book: 12'34€
400 pàgs. 
ISBN 9788408113331


La jove escriptora Maggie Stiefvater (1981, Virgínia, EEUU), molt coneguda per la seva trilogia Els llops de Mercy Falls, ha aconseguit sorprendre a crítica i públic amb la seva darrera novel·la. 
Sense renunciar al component màgic o fantàstic ja present en els seus llibres anteriors, l'autora ens presenta una història molt original, inspirada en antigues llegendes cèltiques, que té com a protagonista el mite dels cavalls marins, present en versions diferents a llocs d'Irlanda i Escòcia (on aquests éssers mitològics han rebut noms com glashtin, capall uisge, cabyll ushtey, aughisky, eacn uisge, kelpies...).
L'autora finalment es va decidir pel nom de Capall uisce per anomenar a aquests cavalls sobrenaturals sorgits de les aigües. Uns animals que per una banda tenen una velocitat i una força encisadores però que també amaguen un costat fosc i salvatge: s'alimenten de sang i de carn, fins al punt que són una amenaça pels propis genets que gosen cavalcar-los. 
Després de tants llibres distòpics i apocal.líptics, fantasies de vampirs i dimonis o novel·letes d'embolics amorosos ambientades en les típiques High Schools, aquest llibre és una alenada d'aire fresc en el mercat del món editorial juvenil. 
Ben escrit, amb personatges sòlids i una trama dramàtica ben desenvolupada, "Las carreras de Escorpio" és una bona recomanació per a passar una bona estona a l'estiu.  En català encara no ha sortit cap edició.

L'única advertència va dirigida als lectors impacients,  perquè el ritme de la narració és pausat en alguns punts i la història tarda una mica a arrencar. 
En el llibre trobam descripcions molt detallades de l'illa de Thisby, on transcorre la història, un lloc fred i humit, vorejat per grans extensions d'arena i terribles i imponents penya-segats.

Per jo és un dels màxims encerts del llibre, perquè absorbeix al lector dins una atmosfera de llegenda, inquietant i màgica.


RESUM del llibre i crèdits de la campanya promocional (cedits per la pròpia editorial): 
En la pequeña isla de Thisby, cada noviembre los caballos de agua de la mitología celta emergen del mar. Y cada noviembre, los hombres los capturan para participar en una emocionante carrera mortal.
En las carreras de Escorpio, algunos compiten para ganar. Otros para sobrevivir. Los jinetes intentan dominar a sus caballos de agua el tiempo suficiente para acabar la carrera. Algunos lo consiguen. El resto, muere en el intento.

Sean Kendrick es el favorito, y necesita ganar la carrera para ganar, también, su libertad. Pero Puck Connolly está dispuesta a ser su más dura adversaria. Ella nunca quiso participar en las carreras. Pero no tiene elección: o compite y gana o… lo pierde todo.
 • Número 1 en la lista del New York Times
 •  Escogido como uno de los mejores libros juveniles del año en Publisher’s WeeklyKirkus Review y Amazon.com.
 • Traducida a 17 idiomas
 • Libro de Honor del premio Michael L. Printz 2012

Comentaris

 1. Maria, ara l´he acabat. Trob que pels amants dels cavalls ha de ser un llibre genial. No sé com valorar-lo. El gènere fantàstic no és el meu preferit. Les històries romàntiques tampoc. Les escenes violentes menys. Però aquest llibre té un ritme, una trama, i uns persontatges tan ben traçats que mereix estar entre els recomanats per als adolescents. Motius:

  - Els dos protagonistes, semblants als dels Jocs de la Fam i als de Desconnexió: Pobres però segurs de sí mateixos, bons sense ombres, que no persegueixen l´èxit social sinó protegir els seus. Que no tenen esperança en canvis socials, sinó només en protegir la seva família. Si als joves d´avui els agrada el llibre és perquè en un món incert i inestable com l´actual, sense herois ni utopies que perseguir, l´autora els proposa quelcom semblant a la il·lusió: la construcció del caràcter i l´autenticitat. Mentalitat americana. Salva els teus. Però així i tot, el recomanaria.

  - Les connexions amb els relats mitològics. Els cavalls carnívors de diòmedes (que surten als llibres de Rick Riordan). Les llegendes celtes.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars