LA VIE D'ADÈLE, Palma d'Or al Festival de cinema de Cannes

 La pel.lícula francesa La Vie d'Adèle, del director d'origen tunisià Abdellatif Kechiche era la clara favorita de la crítica i, per tant, la decisió del Jurat de Cannes d'atorgar-li la Palma d'Or ha estat molt ben rebuda per tothom.
La pel.lícula, de quasi tres hores de durada, conta una apassionant història d'amor entre dues joves, l'adolescent Adèle, de quinze anys, que fa les primeres passes per trobar la seva identitat sexual, i Emma, una jove amb els cabells tenyits de blau que altera la manera de fer i pensar de la jove Adèle. 
La mentalitat tancada dels pares i el seu sentit de la moral s'enfrontaran als desitjos d'Adèle que haurà de lluitar per la seva llibertat i la seva felicitat.

El títol que tindrà la pel.lícula en castellà El azul es un color pálido no és casual, ja que el guió és una adaptació lliure de la novel.la gràfica de Julie Maroh "Le bleu est une couler chauded", publicada a Bèlgica el 2010 per Glenat. 
En castellà el llibre va ser publicat per Dibbuks el 2011 i va rebre molt bones crítiques.
ISBN: 978-84-92902-44-6
L'homosexualitat no és un tema molt comú dins la narrativa juvenil, i la femenina encara menys. Però en aquest bloc ja vam recomanar un llibre d'aquesta temàtica que val la pena recuperar:
La chica de Marte, de Tamara Bach, publicat per l'editorial Siruela.

Comentaris

Entrades populars