Premis Crítica Serra d'Or 2013

 Àngel Burgas acaba de rebre el Premi Crítica Serra d'Or a la millor obra juvenil pel seu llibre Noel et busca (publicat per La Galera en el 2012).
La novel.la està basada en uns fets reals que van tenir lloc a Liverpool el 1993, quan dos fillets d'onze anys van segrestar i matar a cops un altre fillet, James Bulger, de tan sols dos anys.

Argument: Noel et busca ens explica la història de l’Enric, un jove que un dia es desperta en un hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma que el coneix i que han compartit pis. Però malgrat la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va bé… Si no, per què hi ha vigilància policial a la porta de la seva habitació? Per què el desconegut li escriu una nota on diu: “Noel et busca”? Per què li expliquen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els records incomprensibles que li tornen de tant en tant a la ment poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat l’atrapi i se l’emporti.

Un altre premiat va ser el mallorquí Toni Gomila en la categoria de Teatre per al millor text en català amb l'edició i estrena d'Acorar. A Balears l'actor és conegut per ser un dels protagonistes de la sèrie d'IB3 "Llàgrimes de sang" i pel programa que fa en l'actualitat "Això és mel".El Premi Crítica Serra d'Or Juvenil de Coneixements va ser per l'arquitecta valenciana Virgínia Lorente que un dia va voler explicar a les seves dues filles -l'Eva i la Marina- què era una casa i de quantes maneres es podia fer, tot fent una selecció dels millors professionals i artistes de l'arquitectura moderna com Le Corbusier, Mies van der Rohe, Josep Lluís Sert, Frank Lloyd Wright... El repte era fer-ho d'una manera senzilla i entenadora i per això ha estat premiada.
Comentaris

Entrades populars