250 QUILÒMETRES

Títol: 250 quilòmetres
Autors: Víctor Panicello i el Consell de Joves de l'Hospital Sant Joan de Déu
Estrella polar, 2012
Pròleg d'Enric Abidal
Premi Columna Jove 2012
"La vida és un  viatge molt llarg ple de sorpreses, algunes són bones i altres no tant. Ara bé, crec que cal afrontar cadascuna de les corbes del camí com si fos l'última, perquè mai no se sap què hi ha més enllà" 
Fragment del pròleg d'Enric Abidal.

Avui us volia rallar d'un llibre molt especial. Me'l va fer arribar Caterina Mas, promotora a Mallorca del grup 62. Des d'aquí li vull agrair el seu gest perquè m'ha permès descobrir un llibre carregat d'emocions i sinceritat que trob que pot arribar molt bé als nostres alumnes, lectors que estan en una edat on es valora molt l'autenticitat i el realisme. I és que la història que ens presenten Víctor Panicello i un grup de joves de l'Hospital Sant Joan de Deú és un relat dur però catàrtic, coratgós i colpidor,  però ple també de poesia i amor a la vida.

En una edat on les màximes preocupacions haurien de ser escollir la roba per anar a l'institut, fer els deures i aprovar els exàmens, passar-s'ho bé els caps de setmana amb els amics i no renyir gaire amb els pares, en una edat, en fi, plena de projectes i ganes de viure al màxim, és molt dur comprovar que el teu cos et traeix. Tenir una malaltia greu als dotze, als quinze anys, et fa sentir rabiós i frustrat. No saps a qui culpar del que et passa i ningú té una resposta satisfacòria que et pugui complaure. Conviure cada dia amb el patiment, amb el deteriorament físic, rallar d'hospitals, de metges, de proves i anàlitiques... no és el que més desitja un jove carregat de somnis de futur.
De tot això ens ralla aquest llibre i el seu protagonista, en Quim, que pateix la malaltia de Crohn però que no vol perdre la batalla, que espanta les pors com pot gaudint el màxim del present.
Una lectura molt recomanable!

Comentaris

Entrades populars