QUÈ ÉS EL "CROWDFUNDING"?

Avui sortia al diari Menorca que l'Editorial Moll, fundada pel filòleg menorquí Francesc de Borja Moll, ha pogut publicar el sisè volum de l’ “Aplec de Rondaies Mallorquines” de mossèn Antoni M. Alcover, gràcies a l'aportació a través de la xarxa de 7.395€ procedents de donatius.

És el que es coneix avui dia com a "crowdfunding", un sistema de micromecenatge a través de plataformes digitals que estan aprofitant molts col.lectius per dur a terme els seus projectes literaris, artístics, empresarials...en un temps poc propici per trobar inversors que els vulguin donar suport. 
Aquest sistema de finançament originari dels Estats Units ha permès que escriptors novells, nous grups musicals, artistes diversos, hagin reunit els diners suficients per tirar endavant les seves idees. 

Són molts els que diuen que en temps de crisi augmenta la creativitat i l'enginy per cercar sol.lucions, per replantejar-se el sistema de valors i trobar una nova manera de pensar i de fer el món.

La col.laboració entre persones és un camí per sortir de la crisi, en front de la competitivitat i l'individualisme que ha caracteritzat el sistema capitalista. I el crowdfunding és l'exemple perfecte que aquesta cooperació entre persones funciona.

Joan Sala, un biòleg de 52 anys, i els seus dos fills, Jonàs i Adrià, són els impulsors a Catalunya de Verkami, una plataforma destinada a posar en contacte petits projectes amb possibles inversors o mecenes. Només accepten projectes creatius o solidaris. Els impulsors de cada projecte tenen uns 40 dies per reunir el diners que cerquen. Si no ho aconsegueixen tornen el doblers als que han fet les aportacions.

Si en voleu saber més, podeu consultar la seva pàgina:


Fa un any, un grup de música anonemenat Tremendamente, que té fortes connexions amb Menorca,  cercava micromecenes per al seu nou disc de receptes cantades. S'anunciaven així:


Van aconseguir els diners que necessitaven i el 18 de juny presentaven el seu disc "Al punto". El disc anava acompanyat d'un llibret de receptes il.lustrat per Març Rabal, jove pintora catalana que estiueja a Es Migjorn des de fa anys.


També podeu veure alguns exemples d'aquest tipus de "finançament  en massa" en els següents enllaços: 


Comentaris

Entrades populars