SAGA OLVIDADOS

Títol: Olvidados (I/VI)
Autor: Michael Grant
Traducció de Raquel Herrera
Editorial Molino, 2011
509 pàgs.
18€
ISBN: 9788427202115


Títol: Hambre (II/VI)
Autor: Michael Grant
Traducció de Raquel Herrera
Editorial Molino, 2012
523 pàgs.
18 €
ISBN: 9788427203419Saga entre el gènere de fantàstic i de terror. No és casual que en la contraportada del llibre trobem una cita d'Stephen King recomanant la lectura.

Tot comença quan de repent desapareixen tots els adults i joves majors de 15 anys de Perdido Beach, un poble de la costa californiana. No funciona Internet, ni els telèfons, tampoc la televisió. Els fillets i joves que sobreviuen estan incomunicats, sense  cap autoritat que els governi, superats per les circumstàncies.
Nadons tots sols a casa, fillets petits demanant pels seus pares i mares, joves descontrolats que roben i destrueixen...
Alguns dels majors intentaran posar un poc d'ordre entre el caos i cercar respostes al que ha passat en el seu poble. De manera involuntària, Sam es convertirà en líder nat, acompanyat d'una al.lota de gran intel.ligència, Astrid, per qui es sent secretament atret.
Però tot es complica més encara quan alguns dels joves supervivents descobreixen que tenen estranys poders sobrenaturals: tenir una força desmesurada, moure's a gran velocitat, curar amb les mans, entrar en els somnis dels altres, llençar foc, dominar la gravetat, etc. Uns poders que en bones mans poden ser bons per ajudar la petita comunitat però que en mans de la banda de Caine, Drake i Diana (procedents d'un centre d'internament per a menors problemàtics) pot resultar una vertadera amenaça i fer esclatar la violència.

Per acabar de complicar-ho tot, els joves no poden fugir i demanar ajuda en un altre lloc perquè estan aïllats per una gran cúpula de vidre impossible d'atravessar o de rompre.

En el segon volum, la desesperació s'accentua quan comença a faltar el menjar i descobreixen que una estranya criatura des d'una cova està intentant controlar alguns dels joves, manipulant la seva ment i cridant-los perquè vagin a ella. Sam i la seva colla es veuen desbordats per tot el que passa.

El punt clau d'aquesta saga és l'acció trepidant i l'element fantàstic que porta al lector de sorpresa en sorpresa.


El perill de la saga és que són molts volums encara els que falten i la trama es pot anar diluint en anècdotes secundàries o accions enrevessades fent perdre la paciència i l'interès del lector com va passar a la famosa sèrie de TV "Héroes", que tractava un tema semblant, i que en la seva primera temporada es va convertir en un èxit de masses però que en posteriors entregues va cansar i desorientar el públic.
Michael Grant (Califòrnia, 1954)Altres obres de l'autor:
Saga Los magníficos 12, per a un públic més jove que el de la Saga Olvidados. Publicada a Hidra.


Comentaris

Entrades populars