HA MORT JOSEP MIQUEL VIDAL HERNÁNDEZ, ÀNIMA DE L'INSTITUT MENORQUÍ D'ESTUDIS

MAÓ, 1939-2013


Ahir va sorprendre a molta gent la notícia de la mort de Josep Miquel Vidal Hernàndez, un dels puntals de la cultura menorquina que serà recordat principalment per ser un dels impulsors, juntament amb Miquel Vanrell, de l'Enciclopèdia de Menorca, un dels projectes culturals i científics més polits i ambiciosos que veurem els menorquins. Des de 1977 que es va posar en marxa fins el passat any en què es presentà el tom número 15, Josep Miquel Vidal Hernández va supervisar aquesta empresa ingent que pretén recopilar i difondre tot la informació científica i cultural de Menorca.

També el recordarem per ser un dels fundadors de l'Institut Menorquí d'Estudis el 1985, del que va ser molts anys coordinador científic. Jaume Mascaró en va agafar fa poc el relleu.

Per a tots els que no el vam arribar a conèixer en persona, serà recordat com a estudiós excepcional i persona defensora de la cultura, no com a luxe, sinó com a necessitat per al progrés d'una societat. 
Els que van tenir la sort de compartir feina o amistat amb ell el recorden com a persona cordial i senzilla, poc amant de viatges i reconeixements i apassionat per la fotografia. De fet són més de 30.000 les instantànies que va cedir a l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca.


Enciclopèdia de Menorca

IME

Comentaris

Entrades populars