CINEMA I ADOLESCÈNCIA I

Un dels temes més presents en el cine és el de l'adolescència. Segurament perquè és una època de descobriment vital que dóna molt de joc als directors per treballar les emocions: el primer amor, les primeres relacions sexuals, els primers treballs, les primeres desavinences amb els pares, les primeres decepcions, les primeres derrotes o pèrdues... 

El pas de la infància a la maduresa és un seguit de descobriments i d'interrogants que en el cine a vegades estan representats amb dosis d'humor i irreverència, o a vegades amb tons dramàtics i durs.

L'any passat, per no anar més enfora, van estrenar-se tres pel.lícules ben interessants i molt diferents entre sí. 
Diario de un marginado, d'Stephen Chbosky, està basada en la novel.la del mateix autor que vam comentar en aquest blog fa poc temps. 

Moonrise Kingdom, de Wes Anderson, ambientada en els anys 60, conta la fugida de casa d'una parella d'adolescents de dotze anys cap a un territori inexplorat a manera d'aventura de boy's scouts. Les autoritats locals, els seus familiars i amics es proposoran trobar-los.


La tercera pel.lícula és francesa i està basada en un relat breu d'un escriptor espanyol, Juan Mayorga. El títol original és Dans la maison i s'aproxima al món de l'ensenyament a través de l'experiència d'un professor de literatura bastant desencantat de la seva feina. Però, de repent, un dia troba un nou alicient per fugir de la seva rutina gràcies a les redaccions d'un dels seus alumnes sobre la vida d'un company de la classe i la seva família.


En una pròxima entrada comentarem unes quantes pel.lícules més que s'han apropat a les aules i als adolescents.

Comentaris

Entrades populars