dijous, 29 de març de 2012

LA MODA 1001 DE GRIJALBO

Després de la publicació entre d’altres títols de 1001 libros que hay que leer antes de morir, 1001 películas que hay que ver antes de morir o 1001 canciones que hay que escuchar antes de morir, l’editorial Grijalbo publica un nou títol que replega els còmics més destacats de la història.
Batman, Persépolis, Watchmen,V de Vendetta, Maus, Astérix  i Obélix, Tintín, Mortadelo i Filemon, el segell Marvel, el manga, Mafalda o Lucky Luke són algunes de les propostes  recomanades per 67 experts de 27 països sota la direcció de  Paul Gravett, un reconegut historiador del còmic nord-americà.


dimarts, 27 de març de 2012

JA ARRIBEN "ELS JOCS DE LA FAM"

L'any passat ja rallava en aquest blog de la bona acollida entre els joves de la trilogia Els jocs de la fam, de Suzanne Collins (Premi Protagonista Jove 2010). Ara arriba l'adaptació cinematogràfica amb una gran expectació mediàtica perquè a EEUU ha estat una de les estrenes més vistes de la història. N'hi ha que diuen que aquesta saga recollirà el testimoni  de les exitoses Harry Potter i Crepuscle.
La pel.lícula reuneix tots els ingredients per convertir-se en un fenomen entre el públic juvenil: gènere de ciència ficció que ofereix aventura i acció, que presenta la lluita entre el bé i el mal (encarnat aquest últim per una dictadura que té sotmesos tots els seus habitants), i que també toca el tema de l'amistat i l'amor. Protagonistes joves i atractius i segurament gran desplegament d'efectes especials.
Aquí deix el resum que vaig fer del llibre en aquest mateix blog el  curs passat:


Els jocs de la fam plantegen un món també fortament jerarquitzat, sotmés a la tirania del Capitoli i dividit en districtes. La protagonista és Katniss, una jove valenta i rebel que es veurà obligada per salvar la seva germana petita, a participar en un terrible concurs on 14 concursants, tots ells adolescents, s'hauran de jugar la vida en un territori hostil, sense normes, mentre s'enregistra el seu patiment per fer crèixer les audiències. L'objectiu: matar-se entre ells fins que només hi quedi un únic supervivent.

Crèdits de la pel.lícula:
Títol original: The Hunger Games.
Director: Gary Ross.
USA, 2012.
Intèrprets: Jennifer Lawrence (en el paper de Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta), Liam Hemsworth (Gale), Elizabeth Banks (Effie), Woody Harrelson (Haymitch), Donald Sutherland (president Snow), Lenny Kravitz (Cinna),Wes Bentley (Seneca).
Guió: Billy Ray.
Distribuidora: Warner Bros. Pictures International.
Estrena a EEUU: 23 de març de 2012.
Estrena a Espanya: 20 d'abril de 2012.Blog oficial de la pel.lícula

diumenge, 25 de març de 2012

HA ARRIBAT LA PRIMAVERA

Il.lustració de Rebecca Cobb
Il.lustració de Sara StefaniniIl.lustració de Camille Engel


Il.lustració de Marie Desbons


Cel de Primavera, de Matheus Lopes

Il. de Gabriel Pacheco per al llibre L'home de l'aigua (Kalandraka)Font: Pinzellades al món (http://bibliocolors.blogspot.com.es/)

dimecres, 21 de març de 2012

CONTE CURT DE MARIO BENEDETTI


Su amor no era sencillo

Los detuvieron por atentado al pudor. Y nadie les creyó cuando el hombre y la mujer trataron de explicarse. En realidad, su amor no era sencillo. Él padecía claustrofobia, y ella, agorafobia. Era sólo por eso que fornicaban en los umbrales. 

Uruguay, 1920-2009
 

diumenge, 18 de març de 2012

CAMPANYA DE LOEWE EN BOCA DE TOTS

divendres, 16 de març de 2012

VAMPIRS

La darrera pel.lícula de Tim Burton fa reviure de nou els vampirs:
Una bona pel.lícula de vampirs va ser l'adaptació que va fer Neil Jordan de la novel.la d'Anne Rice "Entrevista amb el Vampir" (1994):
També va ser comentada la pel.lícula de vampirs que va escriure Tarantino  i que va dirigir el seu amic Robert Rodríguez, "Abierto hasta el amanecer" (1995): I qui no recorda els diferents Dracula:

Bela Lugosi

Cristopher Lee


De les darreres pel.lícules, destacam la versió de Coppola (2006):I per llegir:

Libros del Zorro Rojo

Ediciones B

I per als seguidors de la saga Crepuscle, ja tenim versió adaptada al còmic:

Alfaguara

dimarts, 13 de març de 2012

dilluns, 12 de març de 2012

ENLLAÇATS PEL CATALÀdissabte, 10 de març de 2012

A BALLAR


Where the Hell is Matt? (2008) from Matthew Harding on Vimeo.

dimarts, 6 de març de 2012

LLISTES

Hi ha una pàgina en anglès molt entrentinguda dedicada exclussivament a recopilar les llistes que al llarg del temps han fet escriptors i altra gent coneguda. Llistes de propòsits, de desitjos, de pros i contres, de consells, de càstigs, de paraules inventades, (en el cas de Roald Dahl), de possibles títols de pel.lícula (en el cas de Vertigo, d'Alfred Hitchcock), del que salvaries d'un incendi  (Mark Twain), de coses que preocupen i no preocupen (F. Scott Fitzgerald), del que et menjaries de tornada d'un viatge a l'estranger (una altra vegada Mark Twain), etc.

Alguna cosa deu tenir de ritual, tot això de fer llistes perquè els humans ho hem convirtit quasi en una rutina balsàmica en les nostres vides: llistes de la compra, de convidats, de convocats a un partit, d'adreces, d'amics, de llocs a visitar, de llibres per llegir...

És una activitat molt entretinguda si un no es vol avorrir a la sala d'espera del dentista o a la parada de bus. Encara que no ho recoman en una nit d'insomni perquè una cosa així t'acaba de desvetllar.

Record una pel.lícula basada en la novel.la "Alta fidelitat" de Nick Hornby, on el protagonista, interpretat per l'actor John Cusack, propietari d'una tenda de discos i boig per la música, té el  costum quasi compulsiu de fer llistes de tot: d'exnovies, de cançons, de feines, etc. Vegeu-ne aquí uns fragments:
I vosaltres, de què farieu llistes?

diumenge, 4 de març de 2012

FROM ABOVE, FROM BELOW

Curiosos muntatges els que he trobat a Open Culture a partir dels plans gravats per dos directors de cine molt coneguts: Wes Anderson i Quentin Tarantino. L'autor d'aquests dos vídeos els va penjar a You Tube sota el nom de "Kogonada".