EL ADIÓS DE LA NOVIA, de Meg Rosoff

Títol: El adiós de la novia
Autora: Meg Rosoff
Traducció de María Porras Sánchez
Siruela, 2012. Col. "Las tres edades"
ISBN: 978-84-9841-826-2
209 pàgs.
14'90€
A partir de 12 anys

Per llegir un fragment

Lectura clàssica per a totes les edats.

Meg Rosoff ens presenta una història intemporal que enganxa des de les primeres pàgines. Molt ben escrita i amb girs narratius sorprenents aquest llibret aconsegueix arrossegar el lector darrera les peripècies d'una joveneta que, en l'Anglaterra del segle XIX i en la sendera dels protagonistes de Dickens, passa per tot tipus de penalitats sense defallir.

Pell Ridley  és el personatge central de la història. D'origen humil i caràcter indòmit, Pell  està destinada a casar-se amb el seu veí, amb qui comparteix la passió pels cavalls, però es nega a ser la perfecta dona casada. Ella cerca una vida lliure de submissions, fugint del futur que els altres ja tenien previst per a ella. Així reacciona quan el seu amic Birdie li proposa que es casin:
"Pell se le quedó mirando. ¿Una casa repleta de niños? No tenía más que mirar a su madre -desgastada e informe, con la vejiga floja,las venas azules y abultadas y los pechos secos como viejos pellejos de vino- para rechazar ese plan. Y, peor que la carga física, era el hecho de que vivir en un lugar así no acarreaba más que desilusiones, aburrimiento y monotonía.
¿Trabajo, penurias y un puñado de bocas que alimentar? Ni ahora -pensó Nell- ni nunca." 

Així que la matinada del dia de la seva boda, agafa el seu cavall, un poc de menjar i fuig d'amagat de casa seva amb la companyia del seu germà petit, Bean, que tossut i silenciós insisteix en acompanyar-la.

Darrera d'ells deixen un pare borratxo i predicador, una mare que s'ha convertit en presència fantasmal en qui els anys i els patiments han fet estralls i unes germanes mortes de fam i quatre germans enterrats per culpa del tifus.

Davant d'ells s'obren els camins però el futur mai és com un es pensa i Nell haurà de fer front a més d'un ensurt.

Novel.la rodona i entretinguda, és difícil trobar-li algun retret. Tal vegada un final massa precipitat o són les mateixes ganes de continuar llegint la vivències d'aquesta al.lota les que fan tan curta la lectura. 
Un plaer.

Meg Rosoff (Boston, Massachusetts, 1956), ha viscut sempre a cavall entre Anglaterra i Estats Units. Després de treballar molts anys en el món de la publicitat es va decidir a escriure i canviar de vida, empesa un poc per la mort de càncer de la seva germana i per la seva pròpia malaltia.
Ha rebut diversos guardons i reconeixements des de llavors, com la “Medalla Carnegie” Britànica , la “Deutscher Jugendliteraturpreis” alemanya, “Millor Llibre  per a Joves Adults 2007” de l'American Library Association, a més de ser nominada per al premi de ficció “Booktrust Adolescents” i el “Whitbread”.
També ha publicat a Siruela:
Comentaris

Entrades populars