EL CORREDOR DEL LABERINTO, DE JAMES DASHNER

Autor: James Dashner
Títol: El corredor del laberinto
Traducció de Noemí Risco Mateo
Ediciones Nocturna, 2010
ISBN: 
524 PÀGS.
17€
A partir de 14 anys

Ressenya:

El títol del llibre dóna una idea del ritme trepidant d'aquesta història, amb molt d'interrogants al començament, carregat de suspens en tot moment, amb diàlegs  àgils i versemblants i personatges masculins molt ben resolts, a excepció tal vegada del protagonista, que pel meu gust encara no és prou rodó. Pot ser en l'esperada continuació, es resol millor aquest aspecte.
Distopia i ja van...mil! Però ben escrita i de lectura adictiva.  La comparació entre aquest llibre i Els jocs de la fam, em sembla més un recurs de màrketing que una altra cosa. No hi ha molts lligams entre els dos llibres a part de la creació d'una narració distòpica, és a dir, un futur perillòs i amenaçador.

El jove protagonista es diu Thomas i es veu llançat a un món desconegut sense entendre res: no sap qui l'ha enviat allà, ni on es troba, ni per què... i sense recordar res del passat. Només recorda el seu nom. El que veu al seu voltant és un munt de cares rostides per l'adversitat que el contemplen de manera sornaguera i distant perquè tots ells ja han passat pel mateix i s'han hagut d'adaptar a la força a la nova situació.

Els joves s'anomenen "clarians" perquè viuen en una espècie de clar rodejat per uns grans murs de pedra. És un campament rudimentari on sobreviuen com poden i on es protegeixen del que hi ha a l'exterior: un interminable laberint habitat per unes horribles criatures meitat animals, meitat màquines. 

Els joves, però, no es desanimen. Segueixen pensant que hi pot haver una sortida i per això tenen els "corredors" que cada dia arrisquen les seves vides al laberint per trobar-la. 

I quan semblava que la situació ja no podia ser pitjor, resulta que tot comença a canviar i Thomas i els seus companys hauran de lluitar entre la vida i la mort.
1r Capítol del llibre

Altres ressenyes del llibre: 


Booktràiler del llibre

Continuació:

Comentaris

Entrades populars