IN MEMORIAM, RAY BRADBURY (Illinois, 1920-2012)


El passat dimarts va morir l'escriptor Ray Bradbury. Tenia 92 anys i serà recordat per a tothom com l'autor dels memorables clàssics de ciència ficció Cròniques marcianes i Fahrenheit 451 publicats en català per Edicions 62.

Escriptor, visionari i sobretot gran enamorat de la vida, va  contribuir amb les seves obres de ciència ficció a crear l'imaginari col.lectiu del segle XXI: a través de la seva escriptura ens va ajudar a veure més enllà del que teníem davant, fent volar la imaginació lluny, molt lluny, pensant en el que  ens deparava el futur i en el que hi havia més enllà del nostre planeta.
Les seves històries eren moltes vegades tristes i desoladores, i la vida als paratges desèrtics de Mart era sovint una metàfora de la nostra realitat, una recerca del sentit de la vida. 
El llenguatge que utilitzava Bradbury semblava senzill i tal vegada per això molts lectors han arribat als seus llibres essent encara adolescents però, com la poesia, darrera la seva simplicitat, hi descobries els grans interrogants del gènere humà.


A la nostra biblioteca disposem d'exemplars de butxaca de les seves dues obres més importants:Per llegir-ne alguns clicau aquí.

Comentaris

Entrades populars