MARCA DE NACIMIENTO, DE CARAGH M. O'BRIEN

Títol: Marca de nacimiento (Primer títol de la trilogia Birthmarked).
Autora: Caragh M. O'Brien
Editorial Everest, 2011
Trad. d'Alberto i Núria Jiménez Rioja
ISBN: 978-84-441-4675-1
14'95€
495 pàgs.
A partir de 14 anys
RESSENYA: Llibre de ciència ficció que ens presenta una distopia i ja van... bé, ja van unes quantes històries d'aquest tipus. Aquí ens trobam aproximadament en l'any 2400, amb una societat dividida que ens recorda el món feudal. Una part viu en l'Enclau, zona protegida que disposa de totes les comoditats i privilegis, i l'altre viu a les afores i ha de sobreviure en la misèria i la pobresa. La protagonista, Gaia Stone, és comare, ofici que ha après de la seva mare, i viu defora de les murades, on l'aigua és un bé més preciat que l'or i la gent ha de fer front a moltes dificultats i ha de complir els preceptes que dicta el Protector de l'Enclau. Com per exemple, que cada any han d'entregar una quota de nadons -els més sans i resistents- complint amb un macabre pacte firmat anys enrere que assegura la pervivència de la població de l'Enclau. 
Tot es complica per a la nostra jove heroïna quan els seus pares desapareixen amb la sospita que han estat empresonats pels poders de l'Enclau acusats de traició. Gaia demostrarà el seu caràcter intrèpid quan ha de fer front al seu rescat però tot el seu món trontollarà quan coneix el misteriós i atractiu sargent Leon Grey, qui sembla estar estranyament interessat per la jove comare, tot i tenir aquesta una lletja cremada que li deforma mitja cara.
Ja veis que la novel.la aglutina tots els ingredients d'un bon best-seller juvenil: aventura, misteri, i uns personatges condemnats a enamorar-se malgrat totes les diferències que els separen. Si voleu passar una bona estona, no ho dubteu: malgrat les 500 pàgines, el ritme és trepidant i no pots deixar la lectura. Dos inconvenients: que seguint la moda de les sagues, haurem d'esperar la continuació (el novembre de 2011 es publicava a EEUU la continuació, Prized) i que el llibre no presenta res que no s'hagi ja inventat. Natural de Minnesota, Caragh M. O'Brien és professora de Llengua en un Centre de Secundària i actualment viu en un petit poble de Connecticut. Aficionada als llenguatges en clau i als codis secrets, aplica els seus coneixements en la novel.la on els personatges hauran d'utilitzar tota la seva intuició i ment lògica per interpretar uns missatges ocults. Aquesta és la seva primera novel.la però ja està treballant en la continuació del primer llibre.

Comentaris

Entrades populars