JA TENIM LLIBRES GUANYADORS DEL PREMI PROTAGONISTA JOVE 2012

Avui hem rebut el comunicat dels organitzadors amb els llibres guanyadors del Premi Protagonista Jove 2012. Com a institut participant ens ha alegrat molt veure que el llibre escollit per la franja d'alumnes de 15-16 anys coincideix amb les votacions dels nostres alumnes. 
Des d'aquí va al nostre agraïment a n'Anna i en Felip Janer, na Paula Sintes, na Paula Bagur i na Núria Fuxà. Gràcies també a en Nan Rosselló per intentar-ho. Tots ells desinteressadament i pel pur plaer de llegir van animar-se a participar en les votacions després de llegir els quatre llibres proposats per CLIJCAT.

Aquí us deix el comunicat de premsa que han fet els organitzadors del Concurs:

GAIREBÉ  UN  MILER  DE  JOVES,  DE  CATALUNYA,  BALEARS  I PAÍS  VALENCIÀ,  D’ENTRE  13  I  16  ANYS,  PARTICIPEN  EN  EL 16è PREMI DE LITERATURA PROTAGONISTA JOVE.

Avui  s’ha  fet  al  Palau  Robert  de  Barcelona,  l’acte  de  lliurament  16è  Premi  de Literatura  PROTAGONISTA  JOVE.    Un  premi  que  convoca  el  Consell  Català  del Llibre  Infantil  i  Juvenil  (ClijCAT)  i  que  atorguen  els  joves  lectors  que  es constitueixin com a Jurat en el seu centre escolar o biblioteca, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre. 

L’acte  que  ha  comptat  amb  l’assistència  de  150  joves,  en  representació  dels gairebé un miler que hi han participat, ha estat presidit pel Degà de la Institució de les Lletres Catalanes Sr. Francesc Parcerisas.

CATEGORIA 13-14 ANYS: 

Títol: Cavall  de  guerra
Autor:  Michael Morpurgo.
Trad.    Mercè Santaulària.
Estrella  Polar, Col. La  Via Làctia
Barcelona,2011 
12'95€          
                     
                           


En una època en què les guerres sembla que es debatin en una pantalla de vídeojocs, se’ns fa estrany que no faci ni un segle que a les guerres la força dels cavalls fos del tot  imprescindible.  Sense  cavalls,  al  front  no  hi  haurien arribat  ni  armes,  ni  assistència,  ni  aliments.  Eren  els cavalls els que arribaven els carros que ho transportaven  per la terra torturada pels explosius, el fang i la neu. Així, quan  esclata  la  Primera  Guerra  Mundial,  el  Joey,  un preciós  cavall  de  granja,  és  venut  a  l’exèrcit  i  enviat  al front.  
A  través  dels  ulls  de  l’animal  podrem  seguir  la  seva valentia als diferents fronts de guerra i reviure la seva  meravellosa amistat amb el jove Albert, el granger que el va criar i estimar. Una narració de caire èpic i d’amistat considerada, hores d’ara, un clàssic i una de les millors dins el seu gènere. 
CATEGORIA 15-16 ANYS:

Títol: La meva germana viu sobre la llar de foc
Autora: Annabel Pitcher
La Galera, Col.Bridge, 2011
16'95€ Un  atemptat  islamista  a  Londres  causa  la  mort  d’una nena, la Rose, bessona de la Jasmine, Jass per als amics.
Un fet que cinc anys després reviu en veu d’en Jamie, el  germà petit. Fet que ens permet veure amb ulls de nen (heus  aquí  una  qualitat  de  la  narradora) com  aquell  succés  ha  modelat el  comportament  familiar:  separació  del  matrimoni,  posterior  abandonament  de  la  mare  i  un  pare  que beu massa. Com ha limitat la personalitat de la Jass, una  adolescent  en  crisi,  com  a  influït  en  la  seva problemàtica  vida  de  nen  de deu  anys  i  com  posa  en dificultats la relació que manté amb Sunya, una nena  musulmana  que  segons  el  pare  no  pot  ser  gaire  diferent  dels  terroristes  autors  de l’atemptat.
Una novel∙la que atrapa des del primer moment amb un inici impactant i torbador que trasllada una història commovedora amb encertades pinzellades d’humor.Comentaris

Entrades populars