BONA FEINA EDITORIAL

Volia rallar avui de tres col.leccions de llibres infantils i juvenils en català que tot i estar en temps de crisi estan fent un esforç molt seriós per ampliar i renovar el seu fons. Són Estrella Polar del Grup Edicions 62, L'Esparver de l'editorial La Magrana i Bridge, de La Galera.

Estrella Polar suposa una aposta del Grup 62 per aglutinar i reorientar les diferents col.leccions que fins ara publicaven diferents segells del grup és una resposta al creixent interès entre els fillets i joves per als llibres. Crec que ha estat una idea molt encertada i esper que l'esforç fet per l'editorial per publicar llibres de qualitat es vegi recompensat per les vendes. 
I no sols els títols estan molt ben escollits sinó que el disseny de les portades és modern i atractiu, i aquest bon gust estètic  és també de lloar.
A la Biblioteca del nostre centre tenim alguns dels que apareixen més avall. De fet alguns dels darrers títols que hem adquirit són de les Col.leccions "La Via Làctia" i "L'illa del temps".

Entre les col.leccions destinades al públic adolescent d'aquest grup editorial en destaquem quatre:
  • L’Odissea: Una col·lecció de ficció dividida en quatre franges d’edats per als joves lectors de 6 a 12 anys.

      


  • Columne Jove: Novel·les juvenils especialment dirigides a l’escola secundària, de temàtica realista i actual.
          • L’Illa del Temps: Novel·les de fantasia, aventura i màgia per als lectors més àvids d’històries.
   Premi de Literatura Jove d'Alemanya


                                                              
  • La Via Làctia: Novel·les per a lectors joves i adults.
 I també publiquen les sèries de Diari del Greg, Sara i les golejadores de Laura Gallego.

Quant a La Magrana  podem lloar-los per la seva voluntat de recuperar la Col.lecció de llibres L'Esparver nascuda en 1978 amb títols clàssics tan emblemàtics com El Hobbit, de Tolkien, o L'excursió i d'altres maremàgnums, de Gerald Durrell o Els culdolla, de Roal Dahl.


La il.lustració és fidel a l'original 
També hem ressenyat anteriorment en aquest blog Quan m'atrapis, de Rebeca Stead:


Finalment, també s'ha de destacar la sortida al mercat d'una col.lecció com Bridge que aglutina llibres dels anomenats "crossover", capaços de captar l'atenció de joves i adults per igual sense renunciar a la qualitat. En aquest blog ja han aparegut ressenyes d'Arbres de mongetes, de Barbara Kingsolver, La meva germana viu sobre la llar de foc, d'Annabel Pitcher, L'evolució de la Calpúrnia Tate, de Jacqelline Kelly o En el mar hi ha cocodrils deFabio Geda.


  Així que, al.lots i al.lotes, animau-vos a llegir perquè de llibres no n'hi falten!

Comentaris

Entrades populars