LA ESTRELLA, de Isabel Hierro i Javi Araguz

Títol: La Estrella
Autors: Isabel Hierro & Javi Araguz
Viceversa Editorial, 2011
317 pàgs.
18'50€
ISBN: 978-84-92819-74-4Ressenya: 
L'obra es situa en un planeta devastat fa segles per una gran catàstrofe al que anomenen el Linde, on continuen resistint uns pocs supervivents que han après a viure en un medi hostil on res no és mai igual. El planeta està en contínua transformació i només queden protegits uns pocs enclaus aïllats entre ells que s'anomenen Límits Segurs. Lan, la protagonista, és una jove que pertany al clan dels Salvia, que viu sola amb la seva mare perquè el seu pare fa molts anys que es va perdre fora dels límits de la seva zona. Ara, però, haurà de fer front al que més tem per culpa d'una terrible transformació del paisatge que acaba amb tot el seu poblat. Despertarà en el desert, tota sola i sense res per sobreviure però el seu caràcter valent i decidit l'empeny cap endavant, perquè té l'esperança de retrobar-se amb els seus.

Amb el que no compta és amb trobar-se pel camí un jove de la tribu dels Caminants, un clan nòmada acostumat a sobreviure en condicions adverses que arrossega la terrible maledicció de matar a tots aquells amb qui tenen contacte. La seva relació no serà fàcil, però els durs obstacles que han de suportar junts faran que entre ells neixi més que una amistat.

Obra de ritme àgil i lectura entretinguda, falla un poc en els diàlegs, que a vegades freguen massa els tòpics a l'hora de tractar els sentiments dels protagonistes. El final queda un tant obert i hi podria haver continuació encara que no s'anunciï en el llibre. El que sí que hi ha en projecte és una pel.lícula si es troba suficient finançament. Molt recomanable als lectors de gènere fantàstic.
Pàgina web del llibrellegir un fragment


Comentaris

Entrades populars