ENS VISITA L'ESCRIPTOR DE FERRERIES JOAN PONS

ACTIVITAT ORGANITZADA PEL DEPARTAMENT DE LLENGUA CATALANA DEL NOSTRE INSTITUT
 
El passat dia 4 d'abril ens visità l'escriptor ferrerienc Joan Pons per parlar-nos de la seua obra i més concretament de la novel·la La casa de gel, que han llegit els alumnes de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. A continuació podeu llegir el text de presentació que va preparar Paula Márquez, de 4t.


Bon dia,


Som na Paula Márquez de 4t-ESO i tenc la sort de poder presentar avui l'escriptor Joan Pons. Així que benvingut i benvinguts! Ara ràpidament faré quatre cèntims sobre la seva trajectòria biogràfica i la seva producció literària.


Joan Pons –no faria falta que ho recordés- és un dels autors més reconeguts dins del panorama de la literatura catalana actual. Va ser justament Ferreries que el va veure néixer l’any 1960; I aquí visqué fins que decidí traslladar-se a viure a Barcelona, on va estudiar Filologia catalana. Tot i la seva condició d’expatriat, sempre ha mantingut un vincle molt fort amb Menorca, la seva gent, els seus costums i la seva història. De fet, algunes de les seves obres tenen un rerefons de clara inspiració menorquina com ara l’obra No cregui el que diuen de mi o La casa de gel.


Joan Pons és autor de més d’una desena de novel·les i també de relats breus, alguns d’ells traduïts al castellà i al rus. Recordaré només els títols de les novel·les més premiades, com ara:


-La casa de Gel, que va rebre el Premi de novel·la ciutat d’Alzira 2009 i que molts hem tingut el plaer de llegir aquest trimestre.


- No cregui el que diuen de mi, premiat amb el premi Francesc d’Albranca.


- Nàufrags, que va obtenir el premi Joan Ramis i Ramis l’any 1992 convocat per l'Ateneu de Maó i que, com a valor artístic afegit, va ser il·lustrat per la seva companya Tònia Coll, professora de belles arts a la Universitat de Barcelona.


És també autor d'altres obres no menys importants com Remant cap al Sol (Premi Joaquim Ruyra); Gossos de pluja (Premi Pollença de narrativa), El laberint de les girafes, molt ben considerada per la crítica, Sorra a les sabates i Homes sols (Premi Enciclopèdia catalana).


Per no allargar-me més, don la paraula a l’escriptor Joan Pons a qui escoltarem amb molta atenció i al qual agraïm que hagi acceptat de venir avui aquí amb tots nosaltres.


Deman un fort aplaudiment.Comentaris

Entrades populars