LLISTES

Hi ha una pàgina en anglès molt entrentinguda dedicada exclussivament a recopilar les llistes que al llarg del temps han fet escriptors i altra gent coneguda. Llistes de propòsits, de desitjos, de pros i contres, de consells, de càstigs, de paraules inventades, (en el cas de Roald Dahl), de possibles títols de pel.lícula (en el cas de Vertigo, d'Alfred Hitchcock), del que salvaries d'un incendi  (Mark Twain), de coses que preocupen i no preocupen (F. Scott Fitzgerald), del que et menjaries de tornada d'un viatge a l'estranger (una altra vegada Mark Twain), etc.

Alguna cosa deu tenir de ritual, tot això de fer llistes perquè els humans ho hem convirtit quasi en una rutina balsàmica en les nostres vides: llistes de la compra, de convidats, de convocats a un partit, d'adreces, d'amics, de llocs a visitar, de llibres per llegir...

És una activitat molt entretinguda si un no es vol avorrir a la sala d'espera del dentista o a la parada de bus. Encara que no ho recoman en una nit d'insomni perquè una cosa així t'acaba de desvetllar.

Record una pel.lícula basada en la novel.la "Alta fidelitat" de Nick Hornby, on el protagonista, interpretat per l'actor John Cusack, propietari d'una tenda de discos i boig per la música, té el  costum quasi compulsiu de fer llistes de tot: d'exnovies, de cançons, de feines, etc. Vegeu-ne aquí uns fragments:
I vosaltres, de què farieu llistes?

Comentaris

Entrades populars