UNA NIT A LA LLUNA, de Cath Crowley

Títol: Una nit a la lluna
Autora: Cath Crowley
Editorial La Magrana, 2011. Col.lecció L'Esparver.
ISBN: 9788482649054
15 €
192 pàgs.
També publicat en castellà per Molino (RBA).
Premi:
Prime Minister's Literary Awards 2011Resum: Si hi ha una cosa que Lucy desitja és descobrir qui ha darrera dels grafittis que recorren molts llocs de la seva ciutat. L'única pista, la seva firma, Ombra.  En la seva imaginació, l'autor d'aquests dibuixos plens de poesia és un jove sensible i solitari com ella, que sap valorar la bellesa de les coses.
El dia que acaben les classes del seu darrer curs a l'intitut, Lucy i les seves amigues decideixen celebrar-ho anant de gresca tota la nit. De pas intentaran esbrinar qui hi ha darrera els misteriosos dibuixos. Amb el que no compta Lucy és amb haver-se de trobar amb n'Ed, un antic company de classe de qui no guarda gaire bon record. 

Llibre molt recomanable i ben escrit. Amb una història entretinguda que transcorre en una sola nit i un llenguatge molt proper als joves ja que el relat està contat en primera persona pels dos protagonistes, Cath Crowley serà una escriptora a seguir si les editorials espanyoles es decideixen a publicar altres llibres seus.
Un dels atractius del llibre, segons el meu parer, és la seva senzillesa. A vegades és d'agrair que et contin una història sense arguments enrevessats ni cops d'efectes inesperats. El relat flueix àgil amb diàlegs naturals, espontanis, lluny d'un estil pretenciós, però amb un llenguatge suggerent i fins i tot poètic en el cas de les descripcions. Els personatges estan ben descrits, són rics amb matisos, fins i tot els secundaris ens resulten interessants. La història de Lucy i Ed enganxa des del començament i malgrat els malentesos i les experiències negatives del passat, desitjam que tenguin un altra oportunitat.


Cath Crowley, escriptora australiana.
Va cursar estudis d'escriptura i edició professionals a Melbourne. Autora molt reconeguda al seu país, ha publicat ja uns quants llibres destinats al públic juvenil però ha estat amb Grafitti Moon quan ha aconseguit el reconeixement internacional. 
Més avall deix algunes de les portades dels seus llibres més coneguts.

Comentaris

Entrades populars