UN CADÁVER EN EL DESIERTO, D'ELISE BROACH

Títol: Un cadáver en el desierto
Autora: Elise Broach
Editorial Siruela,2011. Col.lecció "Las tres edades", Serie Negra.
234 pàgs.
16'95€
Traducció de Mireya Hernández Pozuelo
ISBN: 978-84-9841-617-6
Llibre curt i entretingut especialment indicat per a aquells alumnes a qui no els agraden les trames massa complexes ni un excés de personatges. Diàlegs àgils, acció i bona construcció dels personatges centrals. L'autora sap trobar l'equilibri entre el relat de misteri i la descripció de les relacions personals. 
Podríem dir, idò, que esteim davant una bona troballa i que Elise Broach serà un nom que haurem de seguir en el futur en el cas que es continui dedicant a la literatura juvenil.
També és d'agrair trobar bons relats de gènere realista destinats a aquells alumnes a qui no els agraden les històries de fantasia i ciència-ficció tan de moda en l'actualitat.
A més, resulta molt atractiva l'ambientació del relat, que té lloc al desert de Nuevo México, a prop de la frontera. La intensa calor i el paisatge inhòspit i despoblat són un element més de la història. 
La narració està contada des del punt de vista de la protagonista, Lucy Martínez, de catorze anys, que ens relata, a manera de road movie, el viatge en cotxe un tant desastrós que fa en companyia del seu germà major, Jamie i el millor amic d'aquest, Kit. Els tres es dirigeixen a casa del seu pare per a passar una setmana de  vacances. El viatge resulta un petit infern per a Lucy que no suporta que la tractin com si fos una filleta petita i que se sent ignorada pels dos joves mentre ells es conten les batalletes amoroses de l'institut.
Tot canvia una nit mentre travessen el desert enmig d'una gran turmenta i a gran velocitat, quan el seu cotxe colpeja amb alguna cosa en la foscor. No saben si és un animal i quan fan marxa enrera per esbrinar-ho es troben amb el cadàver d'una al.lota.

La policia intenta identificar el cadàver de la jove i aclarir les circumstàncies de la seva mort i els tres joves es veuen obligats a interrompre el viatge.

En Jamie es sent poderosament atret per Beth, una artista que els ofereix un lloc per dormir i que li dobla l'edat. I na Lucy i el Kit, que es senten un poc estequirots a la casa emprenen una investigació pel seu compte sense adonar-se que passar tant de temps a soles és un perill, i prest comencen a saltar les xispes.

M'atur aquí de contar perquè sense voler quasi us cont el llibre sencer.  Us anim a llegir aquest relat de misteri, d'amor i amistat ambientat al llunyà oest ple de sorpreses i emocions.

Aquí us deix un tast de la novel.la:  fragment

Comentaris

Entrades populars