TEMPS DE MIRACLES, D'ANNE-LAURE BONDOUX

Títol: Temps de miracles
Autora: Anne-Laure Bondoux
Editorial Baula
Barcelona, 2010
14'90 €
220 pàgs
ISBN: 978-84-479-2120-1
En castellà, publicat a Edelvives.
El llibre ha rebut nombrosos premis a França com també a Bèlgica i Suïssa.
El protagonista del llibre és Kumail, un fillet de set anys que ha crescut entre penalitats a causa de la guerra del Càucas. Malgrat tot, aquesta història commovedora no és només un relat dels horrors de la guerra sinó un viatge de supervivència a la recerca de la identitat. El fillet estarà companyat en tot moment per Glòria, una dona forta i lluitadora de passat misteriós que inculca a Kumail l'esperit de resistència i l'esperança de caminar cap a altres horitzons: "Demà la vida serà millor" sol dir-li sempre abans de dormir per tal no defallir.
Junts dirigiran els seus passos cap a França, cercant un futur lluny de la violència i la misèria encarnat en el simbòlic nom de la mare desapareguda Jeanne Fortune, a qui Kumail vol arribar a conèixer.
Suma-Sula, Sukhumi, Odessa, Moldàvia, Romania... seran aturades en el camí, on Kumail coneixerà altres personatges supervivents com ell.
Però la vida depara sempre cops amagats i Kumail acabarà sol a un centre d'acolliment a Poiters. Des d'allà haurà de cercar la seva vertadera identitat.


Pàgina web en francès sobre el llibre


Anne-Laure Bondoux és una escriptora francesa especialitzada en literatura infantil i juvenil que ja té traduïts al castellà i al català altres llibres com ara La tribu (Bambú), El medallón de Arconte (Planeta) o Las lágrimas del asesino (Edelvives).
Llicenciada en Literatura Moderna, ha organitzat  diversos tallers d'escriptura per a fillets amb dificultats per la qual cosa ha rebut el premi Fundació de França.

Durant molts anys va treballar com a periodista a les revistes J’aime lire i Maximum però des de l’any 2000 es dedica exclusivament a la literatura.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars