dijous, 29 de setembre de 2011

THE POP-UP BOOK OF PHOBIAS


The Pop-up Book of Phobias from donvanone on Vimeo.

dilluns, 26 de setembre de 2011

NO I JO, DE DELPHINE DE VIGAN

Autora: Delphine de Vigan
Títol: No i jo
Edicions 62, 2009. Col.lecció El Balancí.
Traducció d'Ona Rius Piqué
223 pàgs.
16'95€
EAN 9788429762099
A partir de 14 anys
Premi dels llibreters francesos 2008.
Finalista del Premi Goncourt 2008.
Premi de literatura Protagonista Jove, 2009Ressenya: La Lou Bertignac és una jove de 13 anys amb un coeficient intel.lectual tan elevat que la posen a una classe avançada. És una estudiant brillant però no té facilitat per les relacions. Introvertida i tímida, veu com el món se li ensorra el dia que el professor li diu que ha de fer una exposició oral davant tota la classe. Decideix tractar el tema dels joves indigents perquè passa molt de temps a l'estació de tren d'Austerlitz mirant la gent com passa i s'ha fixat en una jove sense sostre, bruta i mal vestida, de mirada desafiant. La Lou s'empassarà la seva timidesa i li demanarà un favor: que li expliqui com és la seva vida al carrer... A partir d'aquest fet les dues joves construiran una amistat deixant de banda les seves diferències i les convencions socials. La Lou trobarà una amiga amb qui rallar, lluny del silenci reinant a casa. La Nolwenn amb l'ajuda de la Lou es podrà sentir un poc més a recer dels perills i privacions del carrer. 
La No viu vorejant el desastre i la Lou decideix salvar-la.
Però la vida en aquest món no és mai senzilla ni justa i el passat sempre deixa una emprenta díficil d'esborrar...
Novel.la d'aprenentatge que tracta no només la difícil etapa de l'adolescència sinó que planteja també l'eterna lluita entre els somnis i ideals humans i la dura realitat. 

Delphine de Vigan és també autora de Les hores soterrades

dilluns, 19 de setembre de 2011

ESTRENA D'ARRUGAS AL FESTIVAL DE DONOSTIA

Presentat a la secció Zabaltegi-Nous Directors.

El còmic de Paco Roca (València, 1969) que tan bones crítiques i tants premis ha recollit ha estat adaptat al cinema com a llargmetratge d'animació sota la direcció d'Ignacio Ferreras i amb la col.laboració del propi autor del llibre en la realització del guió i el disseny dels personatges.
Avui s'ha presentat en el Festival de Donostia. A prinicipis del 2012 arribarà a las sales de cine.Pàgina oficial de la pel.lículaAutor: Paco Roca
Astiberri Ediciones. 
1a ed. el 2007. 4a edició el febrer de 2009.
15€
Premi Nacional de Còmic 2008
Premi a la Millor Obra i al Millor Guió al Saló del Còmic de Barcelona el 2008.
Més de 17.000 exemplars venuts.El llibre ralla de l'amistat entre dos homes ja vells que viuen a una residència d'ancians. Emili acaba d'arribar al geriàtric i comença a patir els primers símptomes de l'Alzheimer. Miguel i altres companys de la residència l'ajudaran i  maquinaran un pla per evitar que sigui traslladat a l'última planta on hi viuen els ancians desnonats, és a dir, sense esperança de recuperació. I tot contat amb una pinzellada d'humor que fa més valuós aquest testimoni d'una malaltia cada vegada més present a la nostra societat, l'Alzheimer.


En aquests darrers anys hem pogut veure altres apropaments al tema de l'Alzheimer a través de bons documentals: 
"Bicicleta, cullera, poma", del director Carles Bosch, té com a protagonista Pasqual Maragall, qui va ser Alcalde de Barcelona durant els Jocs Olímpcs i President de la Generalitat de Catalunya. 
El segon documental, "Bucarest, la memòria perduda", recupera la memòria del polític català Jordi Solé Tura,un dels pares de la Constitució Espanyola, i està realitzat per un dels fills del polític, Albert Solé.

dijous, 15 de setembre de 2011

Titol: La meva germana viu sobre la llar de foc
Autora: Annabel Pitcher
Ed. La Galera, 2011, en català. Editorial Siruela, 2011, en castellà.
232 pàgs.
ISBN: 978-84-9841-544-5
A partir de 16 anys.


Gràcies a la mare d'un alumne vaig descobrir aquest llibre. Aquí us deix el comentari:
Inici de la novel.la: La meva germana Rose viu sobre la llar de foc. Bé, només en part. Té tres dits, el colze esquerre i un genoll enterrats en un cementiri de Londres. El pare i la mare van tenir una discussió quan la policia va trobar deu bocinets del seu cos.
Comentari: Ens trobam una família destrossada per un fet tràgic: la mort d'una filleta de cinc anys en un atemtat terrorista perpetrat per radicals islamistes al centre de Londres. Relat dur i tendre alhora que ens ralla de xenofòbia, de relacions familiars, de dolor, de sentiments...Tot contat per la veu innocent del germà petit, un fillet de deu anys que quasi no recorda la seva germana morta, la Rose, perquè ell només tenia cinc anys en el moment de l'accident. Ens conta el passat amb la distància del que quasi no recorda res, suavitzant per tant el to tràgic de la història, però a la vegada ens relata un present pertorbador i amarg: uns pares que no han sabut fer front a la tragèdia, separats pel dolor. La mare ha abandonat la família d'un dia per l'altra, el pare s'ha convertit en un home depressiu i  alcohòlic.  La germana quasi no menja. Voldria anar al seu aire com qualsevol adolescent però  es veu obligada a cuidar de la família.  No vol que la vegin com una filleta i intenta allunyar-se de la imatge de la seva germana bessona morta tallant-se curts els cabells, tenyint-los  de rosa i fent-se un piercing al nas. Jammie,el fillet protagonista, no és capaç de plorar i té un munt de preguntes que ningú li pot respondre. Ha de fer front a molts de canvis: col.legi nou, companys nous, una ciutat i una casa diferents... Un dia, un anunci de la tele, li fa pensar que tot pot ser com abans, que hi ha una manera de tornar a reunir la família... Ell, amb la seva camiseta d'Spiderman, pot ser l'heroi que ho aconsegueixi.


Annabel Pitcher va néixer al 1982, en un poblet de Yorkshire (Regne Unit). Segons ella, és un poblet on hi ha més ovelles que persones. Va estudiar Filologia anglesa a Oxford i, un cop llicenciada, va treballar en diversos mitjans de comunicación i com a professora d'anglès. Aquesta és la seva primera novel·la.Annabel Pitcher, autora del llibredimecres, 14 de setembre de 2011

SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ


La Setmana from La Setmana on Vimeo.

dijous, 8 de setembre de 2011

EL FILLET QUE DEVORAVA ELS LLIBRES, D'OLIVER JEFFERS

dissabte, 3 de setembre de 2011