GRACELING, DE KRISTIN CASHORE

Autora: Kristin Cashore
Títol: Graceling
En català, editorial Empúries, 2009. 
Traducció: Imma Estany, David Fernández i Mariona Barrera
ISBN: 978-84-9787-421-2
424 pàgs.
20 €
En castellà, editorial Roca.
A partir de 14 anys.
Primer volum d'una sèrie titulada "Els set regnes", encara que aquesta informació no figuri a la coberta en català.
Graceling és el primer llibre de l'autora Kristin Cashore.

Ressenya:
Feia dies que no m'enganxava tant a un llibre com ho he fet amb aquest. Supós que l'he disfrutat més perquè acabava de llegir un parell de llibres d'aquells que deixes començats per damunt de qualsevol taula mig oblidats (només recoman el darrer de Tim Bowler, Última llamada, als grans fans de la temàtica paranormal).
Graceling no és una novel.la recent, de fet ja fa un parell d'anys que es va publicar i si no ho he vist malament crec que fins i tot ja té continuació (publicada el 2010 en castellà amb el títol de Fuego) però aquestes darreres setmanes m'ha costat trobar un llibre que m'hagi agradat prou per fer-ne una ressenya. 

La novel.la podríem dir que pertany al gènere d'aventures i al fantàstic. Hi ha personatges amb poders especials, lluita, amor, viatge... i un ritme prou trepidant perquè no faci ganes deixar el llibre. No és un llibre per satisfer inquietuds intel.lectuals però ja va bé de tant en tant evadir-se de tot amb una bona història com a vegades feim en el cinema amb una bossa de crispetes.


La protagonista és una heroïna de nom Katsa, és una graceling, una persona amb un poder especial, una gràcia, i com tots els gracelings té un ull de cada color. Ella creu que el seu do natural és el de matar i amb aquest propòsit l'ha estat utilitzant el seu oncle, el rei Randa. Però prest començarà a qüestionar les seves accions, i s'adonararà que a part de lluitar també es pot enamorar. El culpable de tot això és un altre graceling, un misteriós príncep procedent d'un regne llunyà, Liènid. Amb ell començarà un viatge ple d'aventures i perills i descobrirà que el seu do real és el de la superviència. I que davant d'ells hi ha un terrible adversari, el rei Leck de Montmar, capaç de manipular les ments dels que té al seu voltant i de cometre actes terribles i sanguinaris.

Primer capítol de Graceling


Primer capítol de Fuego 
Blog de l'autora

Comentaris

Entrades populars