EN EL MAR HI HA COCODRILS

Títol: En el mar hi ha cocodrils. La història real d'Enaiatollah Akbari.
Autor: Fabio Geda
Editorial La Galera, Col.lecció Bridge, 2011
Traducció: Xavier Solsona
206 pàgs.
16'95€
En castellà, publicat per Editorial Destino.
A partir de 14 anys.


Aquest llibre basat en fets reals com bé diu la portada ens conta la terrible història de superació d'un fillet afganès que es veu obligat a sobreviure tot sol només amb set anys i que empès per la necessitat i el desig de fugir  cap a un món millor aconsegueix arribar a Itàlia i establir-se amb una família, després de passar per Iran, Turquia i Grècia.
Tot comença quan la seva mare fuig amb ell des de Nava, un poblet a la montanya de la província de Ghazni (Afganistan) fins a Pakistan per salvar-lo d'uns talibans, que per un deute del seu pare mort el volen esclavitzar. Ell i la seva família pertanyen a l'ètnia hazara, poble emparentat amb els mongols i de religió xiïta, històricament perseguit pels talibans i pashtuns per ser una branca minoritària a l'Afganistan. La mare el deixa sol i torna al seu poble on havia deixat dos fillets més.
Anaiatollah comença a partir de llavor una terrible lluita per la supervivència havent de fer front a tot tipus de feines i perills, fregant més d'una vegada la mort de molt a prop.

 Tràiler sobre el llibre

Entrevista a Enaiatollah

L'escriptor Fabio Geda va néixer a Torí, el 1972. Treballa amb menors en risc d'exclusió social i com a animador cultural. També col.labora en diverses fundacions culturals i publica els seus articles al diari italià La Stampa.
Van ser  hores i hores de conversa entre l'escriptor i Enaiatollah fins a bastir la narració del llibre. Una història de les vivències personals d'un fillet afganès però també una història del nostre temps, que retrata no només la realitat d'un país, Afganistàn, sinó també la mirada plena de tòpics i prejudicis del món occidental.

Comentaris

Entrades populars