DONDE LOS ÁRBOLES CANTAN, DE LAURA GALLEGO

Autora: Laura Gallego
Títol: Donde los árboles cantan
Editorial SM, 2011.
En català: editorial Cruïlla.
477 pàgs.


Ressenya del llibre: Laura Gallego és sens dubte un dels principals referents de la literatura juvenil a Espanya i a vegades, precisament per això, les seves obres venen precedides de massa rebombori mediàtic... Que si presentacions multitudinàries, que si cues interminables de fans esperant un autògraf de l'escriptora, que si comentaris d'especialistes reputats comparant-la amb Stevenson o Dumas... I a mi tot això, en lloc d'atreure'm em produeix el fenomen contrari. Però bé, he llegit el llibre, he passat unes hores molt entretingudes i així ho he de contar.
Per mi no és el millor llibre de Laura, el món de Memòries d'Idhun i els seus personatges encara em segueixen semblant molt més enigmàtics i atraents. En aquest cas, Laura ha optat per un escenari medieval molt ben recreat, encara que pel meu gust ha desaprofitat l'escenari màgic que li oferia el bosc. La trama i el suspens els domina com a pocs escriptors però a vegades la novel.la cau en massa tòpics. Quins bàrbars tant dolents! La relació entre Viana, filla del Duc de Rocagrís, i Robian de Castelmar no desperta gaire curiositat en el lector. Sí que m'ha semblat molt millor l'entrada en escena d'un tercer personatge,  Uri, tal vegada per l'element de màgia i misteri que suposa, terreny en què tan bé es mou Laura Gallego. La relació entre els dos personatges, de móns tant diferents, és un dels alicients del llibre. També m'ha agradat el final, amb ressons de llegendes antigues com si Laura volgués rendir tribut als relats orals en boca de juglars.
Abans d'acabar també he de dir que l'edició del llibre és excel.lent, amb uns gravats en blanc i negre que dibuixen brancatges i fulles tot creant la imatge de boscos misteriosos i remots.
De l'argument no en dic gaire cosa, primer perquè es pot trobar en moltes pàgines i segon perquè us deix aquí un enllaç de l'editorial i una vídeo del llibre.

Comentaris

Entrades populars