Titol: La meva germana viu sobre la llar de foc
Autora: Annabel Pitcher
Ed. La Galera, 2011, en català. Editorial Siruela, 2011, en castellà.
232 pàgs.
ISBN: 978-84-9841-544-5
A partir de 16 anys.


Gràcies a la mare d'un alumne vaig descobrir aquest llibre. Aquí us deix el comentari:
Inici de la novel.la: La meva germana Rose viu sobre la llar de foc. Bé, només en part. Té tres dits, el colze esquerre i un genoll enterrats en un cementiri de Londres. El pare i la mare van tenir una discussió quan la policia va trobar deu bocinets del seu cos.
Comentari: Ens trobam una família destrossada per un fet tràgic: la mort d'una filleta de cinc anys en un atemtat terrorista perpetrat per radicals islamistes al centre de Londres. Relat dur i tendre alhora que ens ralla de xenofòbia, de relacions familiars, de dolor, de sentiments...Tot contat per la veu innocent del germà petit, un fillet de deu anys que quasi no recorda la seva germana morta, la Rose, perquè ell només tenia cinc anys en el moment de l'accident. Ens conta el passat amb la distància del que quasi no recorda res, suavitzant per tant el to tràgic de la història, però a la vegada ens relata un present pertorbador i amarg: uns pares que no han sabut fer front a la tragèdia, separats pel dolor. La mare ha abandonat la família d'un dia per l'altra, el pare s'ha convertit en un home depressiu i  alcohòlic.  La germana quasi no menja. Voldria anar al seu aire com qualsevol adolescent però  es veu obligada a cuidar de la família.  No vol que la vegin com una filleta i intenta allunyar-se de la imatge de la seva germana bessona morta tallant-se curts els cabells, tenyint-los  de rosa i fent-se un piercing al nas. Jammie,el fillet protagonista, no és capaç de plorar i té un munt de preguntes que ningú li pot respondre. Ha de fer front a molts de canvis: col.legi nou, companys nous, una ciutat i una casa diferents... Un dia, un anunci de la tele, li fa pensar que tot pot ser com abans, que hi ha una manera de tornar a reunir la família... Ell, amb la seva camiseta d'Spiderman, pot ser l'heroi que ho aconsegueixi.


Annabel Pitcher va néixer al 1982, en un poblet de Yorkshire (Regne Unit). Segons ella, és un poblet on hi ha més ovelles que persones. Va estudiar Filologia anglesa a Oxford i, un cop llicenciada, va treballar en diversos mitjans de comunicación i com a professora d'anglès. Aquesta és la seva primera novel·la.Annabel Pitcher, autora del llibreComentaris

Entrades populars