ESTRENA D'ARRUGAS AL FESTIVAL DE DONOSTIA

Presentat a la secció Zabaltegi-Nous Directors.

El còmic de Paco Roca (València, 1969) que tan bones crítiques i tants premis ha recollit ha estat adaptat al cinema com a llargmetratge d'animació sota la direcció d'Ignacio Ferreras i amb la col.laboració del propi autor del llibre en la realització del guió i el disseny dels personatges.
Avui s'ha presentat en el Festival de Donostia. A prinicipis del 2012 arribarà a las sales de cine.Pàgina oficial de la pel.lículaAutor: Paco Roca
Astiberri Ediciones. 
1a ed. el 2007. 4a edició el febrer de 2009.
15€
Premi Nacional de Còmic 2008
Premi a la Millor Obra i al Millor Guió al Saló del Còmic de Barcelona el 2008.
Més de 17.000 exemplars venuts.El llibre ralla de l'amistat entre dos homes ja vells que viuen a una residència d'ancians. Emili acaba d'arribar al geriàtric i comença a patir els primers símptomes de l'Alzheimer. Miguel i altres companys de la residència l'ajudaran i  maquinaran un pla per evitar que sigui traslladat a l'última planta on hi viuen els ancians desnonats, és a dir, sense esperança de recuperació. I tot contat amb una pinzellada d'humor que fa més valuós aquest testimoni d'una malaltia cada vegada més present a la nostra societat, l'Alzheimer.


En aquests darrers anys hem pogut veure altres apropaments al tema de l'Alzheimer a través de bons documentals: 
"Bicicleta, cullera, poma", del director Carles Bosch, té com a protagonista Pasqual Maragall, qui va ser Alcalde de Barcelona durant els Jocs Olímpcs i President de la Generalitat de Catalunya. 
El segon documental, "Bucarest, la memòria perduda", recupera la memòria del polític català Jordi Solé Tura,un dels pares de la Constitució Espanyola, i està realitzat per un dels fills del polític, Albert Solé.

Comentaris

Entrades populars