MAÑANA CUANDO LA GUERRA EMPIECE, JOHN MARSDEN

D
Títol: Mañana, cuando la guerra empiece.
Autor: John Marden
Editorial Molino, 2011
348 pàgs.
17€
ISBN: 9788427200760
Primera d'una exitosa sèrie de novel.les escrites per John Marsden a partir de 1993 i que ara ha tornat a editar-se en motiu de l'adaptació cinematogràfica. Fins al moment, existia una edició ja descatalogada feta per SM, dins la col.lecció Gran Angular amb una portada horrible que no feia gaire ganes de llegir i que es pot trobar encara a alguna biblioteca:


Set amics, nois i noies, surten d'acampada uns dies i després de passar unes estones idíl.liques en un remot indret conegut com a l'Infern, descobreixen en tornar a les seves cases que el seu país ha sofert una terrible invasió i que tots els seus familiars estan retinguts en una espècie de campament situat a la plaça del seu poble, Wirrawee. I els nostres joves herois decideixen oposar resistència  i lluitar per recuparar les seves famílies convertint-se en patriotes soldats.

Novel.la per a lectors pocs exigents. Entretinguda però amb molts de tòpics, canvis de registre inadequats i alguns elements inversemblants, començant per la increïble invasió a mans d'unes misterioses tropes estrangeres que quasi serien més creïbles si fossin al.lienígenes. 
Sense saber que s'havia fet una pel.lícula basada en el llibre, mentre llegia la novel.la m'imaginava la història com una típica  peli americana de bons i dolents, d'ells o nosaltres. En lloc de Harry el Sucio, aquí tenim un grup d'adolescents en plena febre hormonal, que entre tirs i bombes, es confessen els seus dubtes amorosos. No ho sé, tot plegat, pot servir com a distracció a la platja però res més. Com a únic punt positiu, podria destacar el fet que la protagonista i líder del grup sigui no un mascle tipus Rambo sinó una aguerrida jove capaç de provocar explosions , disparar escopetes o de conduir camions cisternes, bulldozers i el que es posi per davant.
Per als que encara teniu ganes de saber més detalls  aquí us deix el tràiler de la pel.lícula:Comentaris

Entrades populars