EL LIBRO DE LAS COSAS PERDIDAS, DE JOHN CONNOLLY

Títol: El libro de las cosas perdidas
Autor: John Connolly
Ediciones Oniro, 2008
375 pàgs. + Notes finals
16€
ISBN: 9788497543149
El llibre ens conta la història de David, un fillet de 12 anys que ha de fer front a la mort de la seva mare i als difícils temps de la 2a Guerra Mundial. El pare de David, un reputat professor de Matemàtiques passarà a treballar com a descodificador dels missatges alemanys i prest trobarà, a més, una altra dona. David no veu amb bons ulls aquesta nova companya perquè té por que vulgui substituir la seva mare. I encara l'odia més quan queda embaraçada i el pare decideix que vagin a viure tots junts. David, incapaç d'afrontar tants canvis en tant poc temps es reclou en els llibres i comença a viure estranyes experiències paranormals: llibres que li rallen, la presència amenaçadora de l'Home Torçut...  Realitat i fantasia comencen a mesclar-se. Descubreix a més, que a la mateixa casa on viu, un fillet i una filleta van desaparèixer ara fa molts anys. El dia en què un avió alemany s'estavella en el pati de casa seva, David es refugia en el forat que queda en el tronc d'un gran arbre i allà descobrirà el camí a un món ple d'aventures i perills,amb  ésser terribles com els loups, homes llops, bèsties devoradores d'homes, dónes caçadores o vampireses... Un món on la lluita entre el bé i el mal és un combat terrible a vida o mort.
Connolly fa un homenatge amb el seu relat als contes clàssics tradicionals que tots coneixem des de petits, com el de Caputxeta o Hansel i Gretel, per reconvertir-los en històries renovades i perturbadores que fan inquietar al lector.
No és una lectura apta per als joves que cerquen històries de realisme social.Tot el llibre és un desplegament de fantasia, d'imaginació, a la vegada que una faula moral.

(Dublin, 1968). Autor irlandès  de novel.la negra, especialment conegut per la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker.  Els seus relats darrerament han anat adquirint una veçant paranormal.

Comentaris

Entrades populars